fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada spremna da se okrene diverzifikaciji crnogorske privrede

Vlada spremna da se okrene diverzifikaciji crnogorske privrede

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Premijer Zdravko Krivokapić potvrdio je riješenost Vlade da se okrene diverzifikaciji crnogorske privrede, postizanju uravnoteženog privrednog napretka sjevera i juga i suštinskom vraćanju davno proklamovanim i iznevjerenim ekološki čistim i održivim projektima.

On je tokom radne posjete Opštini Pljevlja ponovio da ekonomski razvoj podrazumijeva da bude praćen i razvojem i jačanjem obrazovnog i zdravstvenog sistema, unapređenjem IT sektora, digitalizacijom javne uprave kao i njenim reinženjeringom, te da su u tom pravcu već angažovani eksperti sa međunarodnom reputacijom.

On se, zajedno sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem u Pljevljima sastao sa predsjednikom te Opštine Igorom Golubovićem i predstavnicima lokalne samouprave.

“Krivokapić je sagovornike podsjetio da je Strateškim planom već predviđeno očuvanje višenacionalnog i viševjerskog sklada, kojim Opština treba da se ponosi i u njemu prepoznaje svoju prednost, brži privredni i društveni razvoj, ali i očuvanje i unapređenje kvaliteta životne sredine”, saopšteno je iz premijerovog Kabineta.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora sasvim da se orjentiše na čiste, zelene izvore energije.

“Problem nedostatka čistog vazduha doživljavam kao trenutno najveći problem ovog grada koji moramo riješiti što hitnije, a sve buduće projekte i investicije želimo da upodobimo najvišim ekološkim standardima“, dodao je Krivokapić.

Golubović je Krivokapića upoznao sa strateškim projektima vrijednim za poboljšanje kvaliteta života u Pljevljima, naročito onim koji se tiču oblasti zaštite životne sredine u dijelu infrastrukture, projekata vodosnabdijevanja, upravljanja otpadnim vodama, daljinskog grijanja grada, kao i o projektima koji Crnu Goru, a naročito Pljevlja, očekuju na polju zelene tranzicije.

„Želimo da sa Vladom radimo na sprovođenju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu, odnosno približimo stavove, sve u cilju stvaranja kvalitetnijih i boljih uslova života svih Pljevljaka, bez obzira na njihovo opredjeljenje u bilo kom pravcu“, zaključio je Golubović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...