fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje za Crnu Goru na sajmu turizma u Kijevu

Veliko interesovanje za Crnu Goru na sajmu turizma u Kijevu

Kijev, (MINA-BUSINESS) – Ukrajinski građani su na sajmu putovanja i turizma Uitt u Kijevu pokazali veliko interesovanje za Crnu Goru za predstojeću ljetnju turističku sezonu, saopštili su crnogorski turistički poslenici.

Hotelijere, kako prenosi agencija Mediabiro, posebno raduje što upravo u ovoj godini najviše upita i rezervacija dolazi sa tržišta Ukrajine.

Portparolka Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović, kazala je da tome u prilog govore brojne olakšice koje je Crna Gora pripremila i koje su već na snazi za goste sa tog tržišta, poput onoga da im za ulazak u državu nije potreban PCR test.

“Svjedoci smo da su ovih dana ukrajinski turisti često viđeni na crnogorskom primorju, pa tako i u našim hotelima. Vjerujemo da će se takav trend nastaviti tokom sezone s obzirom na to da smo vidjeli najave velikog broja direktnih letova iz Ukrajine za Crnu Goru tako da vjerujemo da će sa tog aspekta ovo biti uspješna sezona”, rekla je Kaluđerović agenciji Mediabiro.

Predstavnik Montenegro stars hotels grupe, Milan Čolan, rekao je da sa ukrajinskim turoperaterima finalizuju detalje koji će omogućiti masovni dolazak ukrajinskih turista u Crnu Goru i omogućiti uspješnu sezonu.

„Dugogodišnji rad na promociji i liberalizacija ulaska u Crnu Goru, zajedno sa fleksibilnim cijenama, omogućili su značajno interesovanje ukrajinskog tržišta, koje je prouzrokovalo uspostavljanje velikog broja avio-linija. Sa preko 30 letova sedmično u špicu sezone, Ukrajina predstavlja zemlju sa najvećom frekvencijom letova”, saopštio je Čolan.

Direktor Turističke organizacije (TO) Bar, Emil Kukalj, smatra da je tržište Ukrajine važno za Crnu Goru.

„Prvih dana sajma bilo je zaista veliko interesovanje, koje se nastavlja i danas i mislim da ćemo imati zaista uspješan nastup. Na osnovu podataka sa kojima raspolaže TO Bar, ukrajinski turisti su prošle godine bili naši vjerni gosti. Ostvarili su značajnu potrošnju od 435 EUR u prosjeku po gostu”, rekao je Kukalj.

Direktorica Alf Turoperatora, Olga Oleksijenko, kazala je da je učešće crnogorske delegacije u jednom od glavnih turističkih događaja godine važan korak za jačanje razvoja bilateralnih odnosa između Ukrajine i Crne Gore.

“Turistički tokovi i međuljudski kontakti mogu dostići novi nivo u ovom teškom vremenu za svijet, jer je Crna Gora jedna od rijetkih zemalja koja danas Ukrajincima može ponuditi niz izvrsnih turističkih proizvoda. Izuzetno sam zadovoljna što, kao počasni konzul Crne Gore u Harkovu i direktor Alf Turoperatora, mogu uložiti napore na oživljavanju odnosa u oblasti turizma između zemalja i pokretanje direktnih letova iz najvećih ukrajinskih gradova za Crnu Goru”, rekla je Oleksijenko.

Ona je kazala da je sigurna da će se igrači sa tržišta turističkih usluga još više približiti mogućnostima Crne Gore i njenih najboljih odmarališta.

Turističku ponudu Crne Gore predstavljaju Nacionalna turistička organizacija (NTO), Ministarstvo ekonomskog razvoja, lokalne turističke organizacije Bara i Budve, kao i hotelske grupe Budvanska rivijera i Montenegro stars. Sajam traje tri dana, tokom kojih će se održati brojni sastanci kako sa zvaničnicima, tako i turoperaterima, medijima i poslovnim partnerima iz Ukrajine.

Najvećí ukrajinski sajam putovanja i turizma Uitt okuplja preko 200 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija i oko 18 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma i putovanja, uključujući turističke organizacije, avio-kompanije, hotele i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatore, kao i PR kuće.

Sajam predstavlja i odličnu platformu za promovisanje aktuelne turističke ponude Crne Gore na emitivnom tržištu Ukrajine, ali i priliku za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima ukrajinske turističke privrede.

Najčitanije