fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet robe u trgovini na malo

Veći promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 30 odsto u tekućim i 19,3 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u prvom ovogodišnjem tromjesečju bio je manji 10,9 odsto u tekućim i 15 odsto u stalnim cijenama, u odnosu na četvrti prošlogodišnji kvartal.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 43 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 3,1 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u prvom kvartalu je, u odnosu na isti period prošle godine, veći 18,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti prošlogodišnji kvartal manji 9,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u prvom tromjesečju ove godine veći 35,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok je 7,3 odsto manji u odnosu na četvrti kvartal.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u prvom kvartalu veći 44,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u odnosu na četvrti kvartal manji 15,2 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije