31 C
Podgorica
September 18, 2020.
Naslovnica MINA Business Uniprom ne duguje EPCG za struju

Uniprom ne duguje EPCG za struju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Uniprom, koja upravlja Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP), ne duguje Elektroprivredi (EPCG) nijedan EUR po osnovu utrošene električne energije, saopštili su njeni predstavnici.

Predstavnici Uniproma tvrde da je dnevni list Dan u četvrtak objavio neistinu da Uniprom-КAP, u vlasništvu Veselina Pejovića, duguje za utrošenu električnu energiju 43,6 miliona EUR.

„Tom grubom neistinom nanijeta je ogromna šteta kompaniji Uniprom, jer je na taj način dovedena u zabludu, ne samo crnogorska javnost, već i naši poslovni partneri sa kojima smo u pregovorima za sklapanje dugoročnih ugovora za kupovinu naših proizvoda, kao i za izgradnju novih fabrika za preradu aluminijuma“, naveli su predstavnici Uniproma u demantiju, objavljenom u listu Dan.

Oni su kao dokaz da ne duguju EPCG predstavili junski račun za struju, knjižno odobrenje po računu i potvrdu banke da je plaćen, kao i stanje na računu na današnji dan.

Na osnovu toga se vidi da je Uniprom u skladu sa ugovorom platio račun i ostvario ugovoreni popust od pet odsto, koji se dobija ako se faktura plati prije ugovorenog roka i ako ne postoje prethodna dugovanja.

Najčitanije

Odlilo se 134 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih sedam mjeseci ove...