fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlažu u poboljšanje ruralne infrastrukture

Ulažu u poboljšanje ruralne infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), uložilo je preko 305 hiljada EUR u poboljšanje ruralne infrastrukture u Opštini Bijelo Polje.

Iz Ministarstva je saopšteno da se radi o nastavku ulaganja u putnu seosku infrastrukturu u osam mjesnih zajednica ukupne dužine 5,59 kilometara.

„U MZ Bistrica biće asfaltirane dvije dionice ukupne dužine 1,5 kilometara i to Radojeva Glava – Šolja u dužini od 1,3 hiljade metara i Žiljak – Gnjila – Rivina 200 metara, u MZ Čeoče na dionici Grančarevo – Grubješići 500 metara, u MZ Godijevo 500 metara na dionici Godijevo – Šipovice, dok će u MZ Kovren biti asfaltirano 550 metara na dionici Bliškovo – Lokve – Ponikvice”, navodi se u saopštenju.

U MZ Pavino Polje biće asfaltirano 600 metara na dionici Lekovina – Žuber – Stožer, u MZ Rasovo 300 metara na dionici Borovac – Vlah, u MZ Ravna Rijeka 1,14 hiljada metara na dvije dionice i to od skretanja sa magistralnog puta M21- Ravna Rijeka 640 metara i Ravna Rijeka – Rakita 500 metara i u MZ Tomaševo 500 metara na dionici Čokarlije – Radojevići.

“Ovo je nastavak projekta, kroz koji je do sada, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, asfaltirano 4,3 kilometra seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to u MZ Bistrica, MZ Cerovo, MZ Godijevo i MZ Nedakusi po 500 metara, MZ Rasovo dva kilometra, kao i u MZ Čeoče 300 metara”, dodaje se u saopštenju.

Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području Opštine Bijelo Polje, pored 9,89 kilometara seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je kroz isti projekat, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, uložilo sredstva u deset investicija za vodosnabdijevanje u MZ Crhalj, MZ Kanje – Dobrakovo, MZ Korita i MZ Pavino Polje, vrijednosti od skoro 450 hiljada EUR.

“To čini ukupna ulaganja od skoro 1,1 milion EUR u razvoj ruralne infrastrukture”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije