fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUhapsili osumnjičenog za utaju poreza i falsifikovanje

Uhapsili osumnjičenog za utaju poreza i falsifikovanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorička policija uhapsila je V.A. (27) iz Kosova zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa i falsifikovanje isprave, čime je budžetu Crne Gore pričinio štetu od 42,5 hiljada EUR.

Iz uprava policije i carina saopšteno je da se osnovano sumnja da je V.A, kao odgovorna osoba u preduzeću Fruit trade iz Golubovaca, počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa falsifikovanjem isprave u produženom trajanju.

„Službenici dvije uprave su otkrili osobu koja je u dužem vremenskom periodu dostavljala Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju, čime je pričinila štetu budžetu“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Prilikom istražnih aktivnosti službenika dvije uprave utvđeno je da je ta dokumentacija bila predmet carinskog postupka i da je V.A. na taj način lažno prikazao vrijednost robe u iznosu od 148,6 hiljada EUR.

„Stvarno utvrđena vrijednost robe za carinjenje bila je 233,96 hiljada EUR, čime je budžetu pričinjena šteta po osnovu carine i poreza na dodatu vrijednost od 42,5 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju uprava policije i carina.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...