fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU toku isplata sredstava za turističke vaučere

U toku isplata sredstava za turističke vaučere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata sredstava za realizovane turističke vaučere, zaključno sa 29. junom, je u toku, a Ministarstvo ekonomskog razvoja će sljedeći presjek stanja obaviti 15. jula.

Iz Ministarstva su saopštili da će se nakon toga pristupiti isplati sredstava za vaučere realizovane u periodu od 29. juna do 15. jula.

„Mjera koju je Vlada usvojila kao pomoć oporavku turističke privrede, vrijedna 5,5 miliona EUR, namijenjena je izdavaocima privatnog smještaja, odnosno pokretanju njihove privredne aktivnosti, ali i pružanju podrške zdravstvenim i prosvjetnim radnicima koji su bili na prvoj liniji odbrane od koronavirusa“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je mogućnost korišćenja vaučera produžena do kraja godine i da izdavaoci privatnog smještaja imaju pravo da otkažu ili da na platformi za određeni period podese broj smještajnih kapaciteta koje stavljaju na raspolaganje prosvjetnim i zdravstvenim radnicima.

„To znači da izdavaoci smještaja zadržavaju pravo da za određeni period svoje smještajne kapacitete izdaju putem drugih kanala turistima koji nijesu korisnici ovih vaučera“, objasnili su iz Ministarstva.

Oni su apelovali na zdravstvene i prosvjetne radnike da matični broj korisnika vaučera, koji predstavlja potvrdu rezervacije, ne dostavljaju unaprijed izdavaocima smještaja, već isključivo nakon dolaska.

„Ukoliko izdavaoc privatnog smještaja otkaže aranžman, korisnik i dalje ima pravo da u punom kapacitetu iskoristi vaučer“, poručili su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da je na platformi do sada prijavljeno 23,17 hiljada korisnika i 453 aktivna izdavaoca privatnog smještaja.

“Molimo sve koji imaju nedoumice da ponovo odgledaju vodič za pristup platformi i korišćenje vaučera https://www.youtube.com/watch?v=yA3iFoVJ4Ys, kako bi se izbjegli dodatni problemi”, kazali su iz Ministarstva.

Oni su dodali da, ukoliko postoji problem tehničke prirode, korisnici vaučera mogu se obrate na mejl: [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije