Naslovnica MINA Business Turistički vaučeri i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Turistički vaučeri i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokrate (SD) će predložiti da se u budžetu za ovu godinu predvide sredstva za turističke vaučere i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Poslanik SD-a, Boris Mugoša, napisao je na svom Twitter profilu da je u pitanju nekoliko stotina zaposlenih koji ulažu vanredne napore, jer obavljaju izuzetno kompleksan i odgovoran posao, dodatno usložnjen zbog koronavirusa.

On je na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje prilikom razmatranja Predloga zakona o budžetu za ovu godinu naveo da će predložiti da se smanji iznos namijenjen za troškove reprezentacije budžetskih potrošačkih jedinica, koji su predviđeni da budu 30 odsto veći nego prošle godine, i da se ta sredstva preusmjere na turističke vaučere za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Mugoša je tu mjeru podrške navedenoj kategoriji zaposlenih sugerisao Vladi i krajem januara ove godine.

“Naime, u predloženom budžetu za ovu godinu su predviđena sredstva za turističke vaučere za 27,5 hiljada zdravstvenih i prosvjetnih radnika”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Sjutra štrajk upozorenja u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Sindikalna organizacija Plantaža organizovaće sjutra štrajk upozorenja, jer, kako navode, nijesu...