fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTokom vikenda dobra posjeta i prihod od 30 hiljada EUR

Tokom vikenda dobra posjeta i prihod od 30 hiljada EUR

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Ski centar Kolašin 1600 proteklog vikenda je, kada je zvanično počela zimska sezona, posjetilo oko dvije hiljade turista, a ostvaren je i rekordan prihod od 30 hiljada EUR.

Iz preduzeća Skjališta Crne Gore su saopštili da, uprkos lošim vremenskim uslovima koji su bili tokom vikenda na Bjelasici, prvi dani rada bilježe rekordnu posjećenost.

„Tokom oba dana vikenda ski centar je posjetilo oko dvije hiljade turista. Prodato je oko hiljadu ski pasova i 150 panoramskih vožnji. Ukupan prihod je bio takođe na rekordnom nivou od otvaranja ski centra i on iznosi za dva dana vikenda oko 30 hiljada EUR“, precizirali su z Skijališta.

Iako prvog dana vikenda zbog loših vremenskih uslova plava staza Jagančar nije bila u funkciji iz bezbjedonosnih razloga, svi kupci ski pasa pri kupovini bili su upoznati sa stanjem na stazama.

„U zavisnosti od dijela skijaških staza količina sniježnog pokrivača je od 80 do 100 centimetara. Ski rental od ove sezone raspolaže sa novom visokokvalitetnom opremom, a u skladu sa tim, svi korisnici ski rentala na ski centru Kolašin 1600 su više nego zadovoljni“, navodi se u saopštenju.

Put do ski centra Kolašin 1600 bio je besprekorno očišćen, a Skijališta Crne Gore su svim posjetiocima obezbjedila dodatnih 400 parking mjesta.

„Pokretna traka za početnike biće instalirana tokom narednog vikenda, tako da će ponuda ski centra biti proširena kako za najmlađe posjetioce, tako i za odrasle koji odluče da svoje prve korake na skijama naprave upravo na ski centru Kolašin 1600“, dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da narednih dana očekuju sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju.

Izgradnja žičare K7, koja će da objedini ski centre Kolašin 1600 i 1450, je u završnoj fazi, odnosno preostalo je da izvođač radova prema preporukama proizvođača odradi probno testiranje.

Nakon završetka testiranja žičara će biti stavljena u funkciju.

„Skijališta Crne Gore iskreno vjeruju da će izvođač radova ispoštovati dogovorene rokove i da će žičara K7 ove sezone biti puštena u funkciju“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...