fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeTelekom lider u kvalitetu mobilnog interneta

Telekom lider u kvalitetu mobilnog interneta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je lider u kvalitetu mobilnog interneta u Crnoj Gori, što najbolje ilustruje podatak da više od polovine 4G internet saobraćaja u državi prođe kroz mrežu tog operatora, saopštili su njegovi predstavnici.

Direktorica Sektora tehnike u Telekomu, Valentina Radulović, kazala je da je cilj kompanije da korisnicima u Crnoj Gori pruži najbolje od onga što mobilne komunikacije mogu ponuditi.

„Gradimo mrežu za budućnost i nastavljamo sa investicijama, s namjerom da se pripremimo za uvođenje nove generacije mobilnih tehnologija tj 5G“, poručila je je Radulović.

Iz kompanje su kazali da su rezultati mjerenja kvaliteta servisa mobilnih elektronskih komunikacionih mreža, koje je krajem prošle godine sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), pokazali da mobilna mreža Telekoma korisnicima omogućava najveće prosječne brzine interneta na čitavoj teritoriji Crne Gore,

„Telekom mreža ima najveću prosječnu brzinu na čitavoj teritoriji Crne Gore – 43,5 megabita po sekundi (Mbps) u download-u, odnosno 30,3 Mbps u upload-u. Takođe, istraživanje je pokazalo da Telekom korisnicima i u ruralnim regionima i na putevima omogućava najveće prosječne brzine od gotovo 39 Mbps za downlink, odnosno preko 27 Mbps za uplink“, precizira se u saopštenju.

U gradskim sredinama srednje brzine za downlink su preko 47 Mbps, a za upload preko 32 Mbps.

Iz Telekoma su naveli su tokom mjerenja najveće izmjerene brzine iznosile 168 Mbps na downlink-u i 48 Mbps na uplinku-u.

“Obje brzine izmjerene su u mreži Crnogorskog Telekoma”, kazali su iz kompanije.

Radulović ke saopštila da su ostvarene brzine rezulatat kontinuiranog ulaganja u razvoj mobilne mreže s ciljem da korisnicima pruže najkvalitetniji mogući servis u regionu.

„To smo potvrdili i prošlog mjeseca, kada smo ostvarili rekordne brzina od 925 Mbps u realnim uslovima“, kazala je Radulović.

Telekom je, kako se dodaje, pokazao izuzetne rezultate u svim opštinama i glavnim putevima, potvrđujući visoke i stabilne performanse u glasovnim servisima i najbolje performanse u internet servisima.

Mjerenja parametara kvaliteta servisa mobilnih mreža sprovedena su u 24 crnogorske opštine i duž najvažnijih putnih pravaca u državi.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije