fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSva društva za osiguranje poslovala s dobitkom

Sva društva za osiguranje poslovala s dobitkom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sva društva za osiguranje u Crnoj Gori su za prvih devet mjeseci poslovala s dobitkom i bila likvidna, solventna i profitabilna, saopšteno je iz Agencije za nadzor osiguranja (ANO).

Savjet ANO je danas na sjednici razmatrao zapisnik o redovnoj kvartalnoj posrednoj kontroli poslovanja društava za osiguranje i Udruženja Nacionalni biro osiguravača za treći kvartal.

“Redovna kvartalna posredna kontrola poslovanja društava za osiguranje za treći kvartal pokazala je da je poslovanje crnogorskih društava za osiguranje bilo likvidno, solventno i profitabilno”, navodi se u saopštenju ANO.

Sva društva za osiguranje su obezbijedila pokriće bruto tehničkih rezervi oblicima imovine koji su propisani Zakonom o osiguranju i Pravilnikom o deponovanju i ulaganju sredstava tehničkih rezervi društava za osiguranje.

“Ažurnost u rješavanju i isplati šteta društava za osiguranje je ostvarila rast u odnosu na vrijednost tog pokazatelja tokom prvog i drugog kvartala ove godine”, rekli su iz ANO.

Iz ANO su dodali da su sva društva za osiguranje na kraju septembra bila likvidna i kapitalno adekvatna, uz trend rasta pokazatelja solventnosti u odnosu na kraj prošle godine.

“Na to su uticale stroge preporuke Agencije društvima za osiguranje da privremeno ne raspodjeljuju dobit akcionarima u obliku dividende i ne isplaćuju dividende akcionarima po osnovu već donešenih odluka o raspodjeli dobiti, osim isplate u obliku akcija, a sve sa ciljem ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa na tržište osiguranja”, objasnili su iz ANO.

Najčitanije

Đeljošaj - Dukaj

Đeljošaj: Glasanje Vukićević ne znači da je to stav Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Glasanje šefice crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...