fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠtitari pogodni za razvoj vinogradarstva i pčelarstva

Štitari pogodni za razvoj vinogradarstva i pčelarstva

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Mjesna zajednica Štitari ima dobre uslove za razvoj vinogradarstva i pčelarstva, čemu bi znatno doprinijela bolja saobraćajna infrastruktura, ocijenjeno je tokom susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa mještanima.

Na sastanku je dogovoreno da se sredstvima iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za narednu godinu sanira saobraćajnica u Štitarima, a planirano je i probijanje puta do pojedinih zaseoka.

Mještani su, kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelana informisali da postoji sve veće interesovanje građana za povratak iz grada u Štitare i za obnovu porodičnih domaćinstava od kojih su, od nekih, ostala samo kućišta.

Zato je, kako su kazali, sanacija puta izuzetno važna, a pomoć Prijestonice neophodna.

Kašćelan je rekao da razumije potrebe mještana i dodao da je Prijestonica veoma zainteresovana za razvoj sela i obnovu seoskih domaćinstava.

On je podsjetio da je Prijestonica, u protekle četiri godine, uložila 3,6 miliona EUR u rekonstrukciju oko 70 kilometara lokalnih, nekategorisanih i seoskih puteva.

„To nam se vratilo povećanjem za 100 odsto seoskih domaćinstava, kao i registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Vidimo to kao važan uspjeh uprave“, naveo je Kašćelan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije