fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStijović najavio pomoć proizvođačima mlijeka

Stijović najavio pomoć proizvođačima mlijeka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će pomoći proizvođačima mlijeka u Crnoj Gori, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović i dodao da će se naći rješenje za njihov problem i da neće dozvoliti da iko od njih propadne.

„Dok sam tu, nećemo dozvoliti da iko propadne. Dok god budemo mogli da se borimo, borićemo se. A da li me ometate time što ne usvajate budžet, to se vi zapitajte“, rekao je Stijović, odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), Raška Konjevića.

Stijović je kazao da je Skupština nadležna za usvajanje budžeta i da Vlada nema ništa s tim.

„Mjesecima govorim da su problemi u poljoprivredi najveći i da im treba hitna reakcija. Obišao sam 60-70 odsto opština. Svaki dan slušam probleme poljoprivredika, non-stop radimo i tražimo rješenja, i do sad smo uspjeli da ih nađemo“, rekao je Stijović.

On je dodao da nije od onih ljudi koji se razumiju u svašta, a u suštini u ništa.

„Ja se razumijem tačno u konkretne stvari. To mi je posao i zato sam ovdje“, poručio je Stijović.

On je saopštio da je ovogodišnji agrobudžet nominalno manji, ali da je suštinski veći, jer su njime predviđena veća davanja za poljoprivrednike, a isključena neposredna i davanja za nevladine organizacije ili službena putovanja.

„Proizvođači mlijeka su ugroženi u ekonomskom smislu, ne u smislu održivosti fonda. Stočna hrana se ne proizvodi u Crnoj Gori, a njena cijena je porasla. Mi nemamo mehanizam da nabavimo robu koja bi mogla da stoji, jer je to tako ostavila prethodna vlada“, saopštio je Stijović.

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim...