fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStanić: Država može i mora uticati na smanjenje akciza

Stanić: Država može i mora uticati na smanjenje akciza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država može i mora uticati na smanjenje akciza na gorivo, poručeno je na protestu Socijaldemokratske partije (SDP), koji je održan ispred zgrade Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Član Predsjedništva SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da su se okupili da pošalju poruku ministru finansija i socijalnog staranja, Milojku Spajiću i drugim ministrima da je postojeće stanje sa cijenama goriva neodrživo.

“Cijene goriva utiču na standard građana i otežavaju posao privrednicima. Nije istinita teza Spajića da država ne može da utiče na cijenu goriva. Država može i mora uticati na smanjenje akciza”, kazao je Stanić na protestu povodom 13. poskupljenja goriva ove godine.

On je rekao da su dobili javnu podršku svih političkih partija da se akcize smanje, prenosi Mediabiro.

“Očekujemo da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakaže hitnu sjednicu sa tom tačkom dnevnog reda. Razlog za visoke cijene goriva je visoka akciza”, naveo je Stanić.

On je rekao da bi država trebalo da predloži Vladi smanjenje akciza ili da Skupština usvoji predlog SDP-a.

Prema njegovim riječima, ako se ovako nastavi za mjesec će gorivo biti 1,5 EUR po litru i ponovio da će zbog cijene goriva porasti cijena svih prehrambenih proizvoda.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima “Hoćete li posle ulja dijeliti tri litra goriva?”, “Zdravko, pošto je boca nafte?!” i “Vlada leti na klerozin”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije