10 C
Podgorica
October 19, 2020.
Naslovnica MINA Business SNP očekuje što skorije usvajanje izmjena Zakona o PIO

SNP očekuje što skorije usvajanje izmjena Zakona o PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Usvajanje predloženih izmjena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO) značiće mnogo, ali se ne može opravdati neodgovornost Vlade koja je toliko čekala da usvoji rješenje za koliko-toliko bolji život penzionera, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

„Nadamo se da će se predložene izmjene i dopune Skupština usvojiti što prije, kako bi naši penzioneri osjetili bilo kakav boljitak u zemlji čija je vlast odavno pokazala da joj je briga o starima samo još jedna neželjena obaveza“, naveli su predstavnici SNP-a u saopštenju.

Oni smatraju da je riješenost Vlade da utvrdi i pošalje Predlog izmjena i dopuna zakona o PIO u skupštinsku proceduru čist predizborni pokušaj vlasti da ubere političke poene u susret izborima.

„Vlada je skoro dvije godine otezala regulisanje ovog pitanja i očigledno je čekala predizbornu kampanju kako bi pokazala da brine o najstarijim sugrađanima. Da je Vlada ovo uradila kada je trebalo, oko 12 hiljada penzionera sa najmanjim primanjima bi već primalo 145 umjesto 128 EUR. Takođe, ovim nepotrebnim i ničim opravdanim odugovlačenjem oštećeni su i oni koji su penzionisani po aktuelnom zakonu u prethodne dvije godine“, rekli su iz SNP-a.

Oni su dodali da je Vlada neažurna i u mnogim drugim slučajevima, tako da privrednici već mjesecima čekaju treći paket mjera pomoći za saniranje posljedica pandemije koronavirusa, koji je obećan još u aprilu.

„Bilo bi politički naivno misliti da će se Vladina ekonomska politika mijenjati nabolje, posebno kada se uzmu u obzir brojna mišljenja da nas pravi problemi očekuju na jesen, nakon izbora, kada se planira smanjivanje plata u javnom sektoru, ali i penzija“, saopštili su iz SNP-a.
(kraj) nar

Najčitanije