fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSNP: Neophodno bolje planirati narednu sezonu

SNP: Neophodno bolje planirati narednu sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora mora mnogo bolje da planira narednu turističku sezonu, imajući u vidu teškoće koje su izazvale zdravstvena i ekonomska kriza, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“Crnoj Gori je neophodan jasan plan djelovanja u narednim godinama, kako bismo povratili ugled poželjne turističke destinacije koji smo prokockali zbog lošeg upravljanja Covid krizom”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz te partije su poručili da će, kao dio nove vlasti, uraditi sve da Crnoj Gori vrate mjesto koje joj pripada na turističkoj mapi svijeta, što će biti od ključne važnosti i za poboljšanje ukupne ekonomske situacije.

Predstavnici SNP-a su kazali da Crna Gora Svjetski dan turizma obilježava u nikad težem stanju, jer je pandemija koronavirusa pokazala koliko je crnogorska ekonomija ranjiva i krhka i zasnovana isključivo na turizmu, zbog čega na duge staze ne može biti održiva.

“Država, koja svoje postojanje temelji samo na jednoj privrednoj grani, ne može se nadati stabilnoj ekonomskoj situaciji, a krize poput ove surovo podsjećaju da je osim turizma potrebno graditi i industriju i poljoprivredu”, rekli su iz SNP-a.

Oni su upozorili da, osim pandemije koronavirusa, problemi koji u kontinuitetu prate crnogorski turizam, kao što su prekomjerna gradnja stanova, previsoke cijene, buka, loše saobraćajnice, gužve na putevima i vašarski karakter turizma, moraju biti što prije uklonjeni.

“Tu su i konstantni napadi na naša prirodna bogatstva, koja smo prinuđeni da branimo od “uspješnih” biznismena, kako onih koji žele da grade hotele na pjeni od mora ili u okviru nacionalnih parkova, tako i onih koji naše rijeke izgradnjom malih hidroelektrana žele da smjeste u cijevi. Pri tome, zaboravlja se da su prirodno blago i netaknuta priroda naši glavni aduti i ključni razlozi zbog kojeg turisti dolaze u Crnu Goru”, zaključii su iz SNP-a.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...