fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja u cilju povezivanja crnogorskih i britanskih menadžera

Saradnja u cilju povezivanja crnogorskih i britanskih menadžera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Velika Britanija mogu da sarađuju u cilju povezivanja menadžera dvije zemlje i unapređuju saradnju u oblasti kriznog menadžmenta, ocijenili su predsjednik Asocijacije menadžera (AMM), Budimir Raičković i britanska ambasadorka u Podgorici, Karen Maddocks.

Iz AMM-a je saopšteno da je na sastanku razgovarano o unapređenju menadžerskih i liderskih znanja, kao i vještina u privatnom i javnom sektoru, snaženju uloge žena u poslovnoj i društvenoj sferi na liderskim pozicijama, digitalnoj transformaciji, kao i drugim aktivnostima koje AMM stavlja u fokus svog djelovanja.

Maddocs je kazala da britanska Vlada prepoznaje te prioritete i rado podržava inicijative u toj oblasti, kao i sektoru obrazovanja čiju digitalnu transformaciju podržava kroz intervencije Britanskog savjeta u Crnoj Gori.

Ona je, razgovaravši o uspostavljanju Diplomatsko poslovnog foruma AMM-a, prepoznala značaj dijaloga između diplomatskih predstavništava i poslovne zajednice, u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta za strane investicije.

Najčitanije