fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSAD pohvalile ekonomske rezultate crnogorske Vlade

SAD pohvalile ekonomske rezultate crnogorske Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjedinjene Američke Države (SAD) pohvalile su ekonomske rezultate Vlade u prošloj godini uključujući najveći ekonomski rast u Evropi, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić u radnoj posjeti SAD-u sastao se sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

„SAD su pohvalile ekonomske rezultate Vlade u prošloj godini uključujući najveći ekonomski rast u Evropi, kao i reformski iskorak napravljen kroz programe Evropa sad, Montenegro Works, rješavanju gorućih naslijeđenih problema kao što su hedžing aranžman kredita kineske Eksim banke“, navodi se u saopštenju.

Eskobar je poručio da SAD podržavaju aktuelnu crnogorsku Vladu, sve dok Vlada premijera Zdravka Krivokapića bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana.

„Svaka vlada koja je na tom putu ima podršku SAD“, poručio je Eskobar.

On je kazao da SAD poštuju demokratsku volju crnogorskih građana i da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori.

Spajić je zahvalio SAD-u na podršci i informisao Eskobara o narednim reformskim koracima Vlade Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije