Naslovnica Glavna vijest Sa poštovanjem se odnositi prema radu crnogorskih trgovačkih kompanija

Sa poštovanjem se odnositi prema radu crnogorskih trgovačkih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) pozvala je sve aktere u društvu da se sa poštovanjem odnose prema radu crnogorskih trgovačkih kompanija koje su, kako tvrde, značajno doprinijele da građani u što je moguće manjoj mjeri osjete posljedice krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

“Dok su u brojnim zemljama Evrope i okruženja prazni rafovi prodavnica bili svakodnevna pojava, Crna Gora je toga bila pošteđena zahvaljujući umješnosti našeg trgovačkog sektora”, kazali su iz PKCG.

U PKCG smatraju da to nije bio nimalo lak zadatak, s obzirom na to da su pojedine države, na koje je crnogorska privreda tradicionalno usmjerena, zabranile izvoz roba u cilju zaštite snabdijevanja svojih građana.

“Moramo pohvaliti pravovremenu reakciju naših trgovačkih kompanija koje su se brzo preorjentisale na alternativna tržišta i tako omogućili da Crna Gora ne oskudijeva u svim potrebnim proizvodima, pri čemu su, što posebno želimo istaći, snažnu podršku imali u špediterskim i transportnim kompanijama”, navodi se u saopštenju PKCG.

Na taj način, kako su dodali, sektor trgovine je spremno i adekvatno odgovorio aktuelnom izazovu, doprinoseći kvalitetu života građana u ovim kompleksnim vremenima.

“Trgovinske radnje su kvalitetno uslužile hiljade potrošača, uz veliki rizik po zdravlje zaposlenih. Iako je tražnja za osnovnim životnim namirnicama značajno porasla, trgovci se nijesu vodili principima tržišnog poslovanja i podizali cijene, čime su pokazali visok stepen društvene odgovornosti”, poručili su iz PKCG.

Iz PKCG su napomenuli da su trgovačke kompanije u ovim izazovnim vremenima donirale značajnu pomoć u novcu, opremi i namirnicama radi prevazilaženja posledica epidemije.

“Zbog svega navedenog, apelujemo na crnogorske građane da se ne vode ostrašćenim političkim izjavama koje nemaju utemeljenje u realnosti, a uperene su protiv pojedinih trgovačkih kompanija. Pozivamo predstavnike političkih stranaka na odgovorno djelovanje u interesu svih građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije