fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryRegal Impex izgubio spor sa Aerodromima

Regal Impex izgubio spor sa Aerodromima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud odbio je tužbeni zahtjev kompanije Regal Impex, zakupca fri-šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, protiv Aerodroma Crne Gore (ACG), vrijedan 1,95 miliona EUR.

Iz Regal Impexa potvrdili su Vijestima da će se na tu prvostepenu odluku žaliti Apelacionom sudu.

Prvostepena presuda u parnici se očekivala oko 11. marta, a donijeta je prije krajnjeg roka, što nije bio slučaj sa većinom ostalih presuda koje je do sada donosila sutkinja Privrednog suda Milica Popović.

Odbijen je i zahtjev Regala o naknadi štete na ime izmakle dobiti od 1,95 miliona.

Regal Impex je krajem 2018. godine tužio ACG i tražio obeštećenje od 3,5 miliona EUR, zbog toga što mu je državna kompanija dovela u pitanje produženje ugovora o zakupu.

Potom je, zbog protoka vremena, taj tužbeni zahtjev smanjen na 1,95 miliona EUR.

Uprava carina ranije je u odvojenom upravnom postupku oduzela licencu Regal Impexu za korišćenje skladišta na podgoričkom aerodromu.

Pred Ministarstvom finansija u toku je postupak u vezi sa oduzimanjem licence Regal Impexu i za fri-šopove, ali je konačna odluka nakon usmene rasprave prošloga petka odložena za deset dana.

U Regal Impexu su, uoči rasprave, saopštili da su iznenađeni pozivom iz Ministarstva i da strahuju da bi toj kompaniji mogla biti oduzeta licenca za rad u fri-šopovima i da će 40 ljudi ostati bez posla.

Tvrde da za 14 godina rada nijesu imali carinski, ni poreski prekršaj.

ACG je u septembru prošle godine otkazao ugovor o zakupu Regalu, a novoizabrani zakupac fri-šopova Air Rianta International najavio je preuzimanje posla do 10. decembra, što se još nije desilo.

Najčitanije