fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs UPCG za dodjelu nagrada za DOP

Raspisan konkurs UPCG za dodjelu nagrada za DOP

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija poslodavaca (UPCG) raspisala je danas konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom UPCG nagrade za DOP.

Konkurs UPCG je otvoren do 14. novembra, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Svečana ceremonija dodjele godišnjih UPCG nagrada za DOP, koju UPCG organizuje sedmi put, biće održana u decembru. Cilj UPCG nagrada za DOP je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno deset nagrada, i to za poslovanje u oblastima DOP-a: briga za zaposlene, životnu sredinu i za zajednicu.

Takođe, jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po sve tri navedene oblasti UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

„UPCG nagrade za DOP se dodjeljuju u tri kategorije, odnosno za mala preduzeća sa do 50 zaposlenih, srednja preduzeća do 250 zaposlenih, kao i velika preduzeća sa preko 250 zaposlenih“, rekli su iz UPCG.

Od pristiglih prijava/primjera dobrih poslovnih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast DOP-a i u svakoj kategoriji.

„Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nijesu završeni prije 1. januara ove godine”, objasnili su iz UPCG.

Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa web sajta UPCG: www.poslodavci.org

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...