fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici nezadovoljni optužnicom

Radnici nezadovoljni optužnicom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici barske Primorke nezadovoljni su ponovnim vraćanjem optužnice na dopunu protiv više osoba označenih kao kriminalna grupa i okrivljenih u predmetu Primorka.

Oni su kazali da su podnijeli tužbu protiv te organizovane kriminalne grupe i priložili relevantnu dokumentaciju kod specijalnog tužioca Mire Samardžić, koja ih je pozvala da daju izjavu, da bi ih nakon toga isključila iz optužnice, i kako tvrde, ugrozila njihove interese i nastavila da zastupa samo interes države.

Prema riječima bivšeg radnika Dževdeta Begzića, to je apsurd, piše Dan.

„Radnici tuže, brani se država, a radnike ostavljaju na milost i nemilost bez ikavih prava. Zato pitamo Samardžić koga i za čiji interes štiti sve ostale iz optužnice, a radnike ne pominje u tužbi. Isti postupak je ponovila i 2013. godine, kada takođe nije smjela da dira u problem Primorke“, rekao je Begzić.

Tada, kako je dodao, nije našla ništa interesantno da bi podigla optužnicu protiv tih istih ljudi, a imala je iste dokaze kao i kasnije Specijalno tužilaštvo.

„Predmet je upućen Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, gdje su nas maltretirali čitave tri godine tužioci Ljiljana Klikovac i Ivan Medojević. Nakon tri godine vršeći pritisak na Medojevića, obaviješteni smo da nema elemenata na osnovu kojih bi oni mogli da procesuiraju ovu kriminalnu grupu“, rekao je Begzić.

On je kazao da se u to vrijeme formiralo Specijalno državno tužilaštvo, i zahvaljujući tužiocu Oliveri Ražnatović otvara se predmet Primorka.

Radnici su se 5. decembra obratili Tužilačkom savjetu, Miri Samardžić, specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću i ministru pravde Zoranu Pažinu, ali odgovor još nijesu dobili.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Črtomira Mesariča i još tri građanina i jednog preduzeća u okviru slučaja Primorka.

Prema navodima iz optužnice, oni će biti optuženi za zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju. Optuženi se terete da su, umjesto za oživljavanje Primorke iz Bara, u okviru kojeg je trebalo da se izgradi fabrika maslinovog ulja, fabrika za proizvodnju hljeba i peciva, smrznutih proizvoda i sokova, novac iskoristili za pokrivanje kredita Boškovićevih kompanija Krisma motors i Krisma trejd.

U Melgonija primorku stečaj je uveden 2014. godine.

Najčitanije