fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVojin Žugić izabran za predsjednika PKCG

Vojin Žugić izabran za predsjednika PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlasnik i izvršni direktor kompanije Stadion, Vojin Žugić, izabran je za predsjednika Privredne komore (PKCG), saopšteno je iz te asocijacije.

Žugić će, kao 19. predsjednik PKCG, na dužnost stupiti 1. septembra.

Iz PKCG je objašnjeno da je za Žugića glasalo 28 od ukupno 51 člana Skupštine te asocijacije, koliko ih je prisustvovao sjednici. Izvršni direktor kompanije Coca Cola HBC Crna Gora i predsjednik Američke privredne komore (AmCham), Nikola Tripković je dobio 22 glasa, ekonomista Srđan Pupovac jedan, dok Boris Spalević nije dobio glasove.

Žugić je, kako su podsjetili, obavljao funkciju predsjednika Odbora udruženja trgovine PKCG i bio član njenog Upravnog odbora. On je i dobitnik nagrade PKCG za unapređenje menadžmenta.

Aktuelni predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, koji je sredinom juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga, ocijenio je da reference i renome Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

„Uvjeren sam da ste od četiri kandidata za predsjednika dali povjerenje onome za kojeg vjerujete da će na najbolji mogući način zastupati vaše i interese cjelokupne privrede. To jeste primarni zadatak predsjednika, uz rukovođenje Komorom i očuvanje njene unutrašnje i međunarodne reputacije“, rekao je Golubović.

On se zahvalio privrednicima u organima i tijelima Komore što dosljedno, mudro i stručno zastupaju interese cjelokupne poslovne zajednice.

„Da nije bilo takvog vašeg odnosa, ne bi bilo ni ekonomskih rezultata koje je naša zemlja zabilježila u prethodnom periodu. Oni su zajednički uspjeh svih nas, koji je došao u sinergiji djelovanja Vlade i PKCG, kroz predani rad svih naših privrednika“, kazao je Golubović.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, verifikovani su mandati novim članovima najvišeg komorskog organa, te donijete izmjene i dopune odluka o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora asocijacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije