fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVina Plantaža osvojila osam priznanja

Vina Plantaža osvojila osam priznanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vina kompanije Plantaže osvojila su osam priznanja na najvećem i najznačajnijem vinskom takmičenju regiona The Balkans International Wine Competition (BIWC).

Vina Plantaža osvojila su dva dupla zlata, dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju, kao i priznanje za najbolje vino iz Crne Gore.

„Najboljim vinom iz Crne Gore proglašen je Stari podrum Vranac iz berbe 2013, koji je ovog puta dokazao neprikosnovenost i svjetski kvalitet Vranca uzgojenog na kamenom tlu sunčanog Ćemovskog polja“, navodi se u saopštenju kompanije.

Izuzetni uspjeh sa osvajanjem duple zlatne medalje su ostvarila crvena vina Vladika 2018 i Stari podrum cuvee 2013.

„Zlatne medalje pripale su i vinima Malvazija 2019 i Vrancu Reserve 2015. Srebrom je nagrađen Vranac Barrique 2016 i Kratošija 2017, dok je Premijer 2013 okićen bronzanom medaljom“, dodaje se u saopštenju.

Ovogodišnje ocjenjivanje vina BIWC održano je u Skoplju 3. i 4. juna, kada je međunarodni žiri degustirao više od 900 uzoraka balkanskih vina.

Odluke žirija o trofejima i medaljama objavljene su na ceremoniji u Sofiji, održanoj u okviru Balkanskog vinskog festivala.

„Kompanija Plantaže kontinuirano dokazuje kvalitet svojih vina na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom svijeta, a medalje sa ovogodišnjeg BIWC su još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta crnogorskih vina”, zaključili su iz kompanije.

Najčitanije