fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHitna finansijska konsolidacija osnovni preduslov daljeg razvoja Budve

Hitna finansijska konsolidacija osnovni preduslov daljeg razvoja Budve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hitna finansijska konsolidacija Opštine Budva osnovni je preduslov njenog daljeg razvoja i funkcionisanja s obzirom na činjenicu da prethodna vlast nije riješila nagomilani dug od više desetina miliona EUR, smatraju predstavnici Vlade i predsjednik te lokalne samouprave, Nikola Divanović.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Milutin Simović, kazao je danas da Vlada, potvrđujući više puta iskazanu principijelnost prema svakoj lokalnoj samoupravi, bez obzira na to ko je na vlasti, iskazuje spremnost da izda novu garanciju za finansijski aranžman koji bi značio oporavak javnih finansija Opštine Budva i rješavanje tog problema.

Divanović je na sastanku, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, pozdravio spremnost Vlade.

„Opštini Budva su potrebni odgovornost, red i rad, zbog toga sam danas u Vladi. Siguran sam da ćemo u konstruktivnoj komunikaciji sa Vladom pronaći rješenja kako bismo deblokirali opštinski račun, isplatili zarade, oporavili finansije i prevazišli tešku finansijsku situaciju u kakvoj sam zatekao opštinsku kasu“, kazao je Divanović.

Simović je ocijenio da potrebu da Vlada i Opština Budva što prije prevaziđu naslijeđene izazove pojačava i činjenica da je ovogodišnja turistička sezona u cijelom svijetu pogođena pandemijom koronavirusa.

„Svjedoci smo teške situacije u turizmu ovoga ljeta širom svijeta. Zato su nam dragocjeni svaki dan turističke sezone, turista, turistički kapacitet i svako radno mjesto u turizmu. Zbog toga ulažemo sve napore da obezbijedimo uslove za nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave“, kazao je Simović.

Sastanku su, u ime Vlade, prisustvovali i ministri finansija i javne uprave, Darko Radunović i Suzana Pribilović, kao i generalni direktori direktorata za državni budžet i za državni trezor, Bojan Paunović i Dragan Darmanović.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...