fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePrijestonica Cetinje privlačna za strane investitore

Prijestonica Cetinje privlačna za strane investitore

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje nudi niz mogućnosti za ulaganje investitora iz Azerbejdžana, kako u oblasti turizma, tako i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i savjetnika u ambasadi Azerbejdžana, Azada Nagijeva.

Kašćelan je kazao da je Cetinje centar crnogorske kulture, istorije i tradicije.

„Na teritoriji grada se nalaze dva nacionalna parka, a dobra infrastrukturna povezanost sa drugim djelovima Crne Gore se unapređuje svakodnevno“, rekao je Kašćelan.

On je, kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, naveo da vjeruje da je crnogorska prijestonica privlačna za pokretanje novih investicija, a lokalna samouprava je izuzetno posvećena kreiranju što povoljnijeg ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta.

Kašćelan je dodao da očekuje da Skupština Prijestonice u ponedjeljak usvoji set podsticajnih mjera za investicije, čime se kreira prostor za snažnija ulaganja u Cetinje.

Nagijev je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i bilateralnim odnosima dvije države.

On je kazao da je najveća investicija iz Azerbejdžana – Porto Novi – dokaz prijateljstva i partnerstva država te da žele da imaju slične projekte prijateljstva u svakom crnogorskom gradu.

Sagovornici su razgovarali i o velikim potencijalima investicija u sektoru energetike, čime bi bila ojačana ukupna crnogorska privreda i podstaknut ekonomski rast i razvoj države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije