fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijave za drugi krug BoostMeUp programa do 10. novembra

Prijave za drugi krug BoostMeUp programa do 10. novembra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prijavljivanje za drugu generaciju BoostMeUp predakceleracijskog programa, u okviru kojeg se najbolji crnogorski start up-ovi razvijaju i lansiraju na tržište, počelo je.

Svoju ideju ili kreativno rješenje mogu prijaviti svi kreativci, inovatori, preduzetnici i kompanije udruženi u timove, popunjavajući obrazac na sajtu www.boostmeup.me do 10. novembra.

Tim povodom biće organizovani i Info dani za sve koji žele detaljno da se informišu o ovogodišnjem programu i to sjutra u Nikšiću u Inovaciono-preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis i 28. oktobra u Podgorici u prostorijama Crnogorskog Telekoma.

Oba događaja održaće se sa početkom u 18 sati, a zainteresovani se prijavljuju putem mejla [email protected].

Odabranih šest ekipa proći će kroz petomjesečni program obuka u okviru kojih će savladati šest modula – razvoj biznis modela, marketing istraživanje i analiza tržišta, razvoj tehnologije i prototipiranje, zaštita intelektualne svojine, pitching vještine i finansijski menadžment.

„Za svaki od navedenih modula korisnici će imati na raspolaganju mentora sa regionalnim i međunarodnim iskustvom, kao i lokalnog mentora“, navodi se u saopštenju organizatora.

Za timove je, osim ekspertske, predviđena i finansijska podrška u iznosu od po šest hiljada EUR, dok će tri pobjedničke ideje biti odabrane na finalnom nadmetanju – Montenegro Pitching Competition.

Učesnicima će po završetku programa biti obezbijeđena i podrška biznis inkubatora, koja pored ostalog podrazumijeva korišćenje resursa Data centra, laboratorije za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, FILA inovacione laboratorije, biotehnološke laboratorije BioLab Tehnopolis, kao i korišćenje coworking prostora i ostale infrastrukture partnera projekta.

Specijalna nagrada za najbolje biće putovanje u Sjedinjene Američke Države (SAD) i mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima.

„Poseban kvalitet programa i ove godine čine međunarodni, regionalni i nacionalni mentori kao što su Tanja Senekovič iz Slovenije, Petra Karanikić iz Hrvatske, Vladimir Nedović iz Holandije, Nedeljko Milosavljević i Đorđe Ćelić iz Srbije, Darko Ivanović iz Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Predakceleracijski program BoostMeUp predstavlja nacionalnu platformu koja za cilj ima povećanje konkurentnosti i digitalizaciju privrede Crne Gore kroz razvoj inovativnog ekosistema i kreiranje inovativnih kompanija, podizanje znanja i vještina, kreiranje novih vrijednosti, preduzetničke kulture i olakšanog pristupa regionalnim i međunarodnim tržištima za inovativne i preduzetničke projekte.

Program u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Vodeći partner na programu je Tehnopolis, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, kompanija Amplitudo i Crnogorski Telekom.

Program sufinansira crnogorsko Ministarstvo ekonomskog razvoja, dok je kompanija Rakuten Viber zvanični partner programa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije