fbpx
Naslovnica MINA Business Predstavljen Vodič kroz budžet Opštine Bar za narednu godinu

Predstavljen Vodič kroz budžet Opštine Bar za narednu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar predstavila je brošuru Vodič kroz budžet za građane, koji na jednostavan i razumljiv način prikazuje plan budžeta Opštine Bar za narednu godinu.

“Ova publikacija napravljena je kako bi građanima predstavila finansijski okvir za funkcionisanje Opštine i njenih službi, i kao osnov za zajedničko razmatranje, davanje sugestija i primjedbi. Stvaranjem ovakvog dijaloga, Opština na najefikasniji način pokazuje otvorenost uprave prema građanima”, navodi se u saopštenju Službe predsjednika Opštine Bar.

Nacrt budžeta Opštine Bar za narednu godinu koncipiran je kao balansiran i uravnotežen plan prihoda i rashoda lokalne uprave za narednu godinu.

“U ovoj fazi, Nacrt budžeta je na javnoj raspravi, te građani, odbornici u Skupštini opštine i svi zainteresovani mogu dati svoje komentare, mišljenja i sugestije”, dodaje se u saopštenju.

Opština Bar pozvala je građane da se informišu o nacrtu budžeta kroz brošuru, koja je dostupna na web sajtu Opštine www.bar.me, i da se uključe u donošenje odluke o budžetu kroz svoje sugestije.

Vodič kroz budžet za građane urađen je na osnovu Nacrta budžeta, a u brošuri se može vidjeti i dio predloženih projekata za realizaciju u Baru u narednoj godini, kao i načini na koje građani mogu dostaviti svoja zapažanja.

Izrada Vodiča omogućena je u okviru projekta Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori, koji podržava Ministarstvo finansija Slovačke, a sprovode ga crnogorsko Ministarstvo finansija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Vodič je dostupan na linku: http://bar.me/vodic-kroz-budzet-opstine-bar-za-2021-za-gradane/

Najčitanije