fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljaju ponudu na sajmu kongresnog turizma

Predstavljaju ponudu na sajmu kongresnog turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Kongresnog biroa pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO), učestvuju u Ljubljani na specijalizovanom događaju kongresne industrije Conventa.

Iz NTO-a su kazali da je riječ o jednom od najznačajnijih regionalnih događaja kongresne industrije, koji okuplja značajan broj aktera turističke privrede, kongresnih biroa, kao i vodećih ljudi u MICE industriji.

„Predstavnici Crne Gore su za zainteresovane kupce održali prezentacije ponude za kongresni turizam i upoznali ih sa unaprijeđenim hotelskim kapacitetima, boljom avio povezanošću i mogućnostima za organizaciju događaja“, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora je, kako su naveli, rastuća destinacija na listi najpopularnijih država za poslovni turizam.

Iz godine u godinu tražnja je sve veća, shodno brojnim prednostima, na prvom mjestu otvaranja novih hotela kategorije četiri i pet zvjezdica koji raspolažu potrebnim sadržajima i najsavremenijom opremom.

„Za našu destinaciju razvoj ovog vida turizma posebno je važan sa aspekta produženja sezone i generisanja većih prihoda od turizma, naročito imajući u vidu činjenicu da se poslovna putovanja realizuju u periodu van glavne turističke sezone, te da turista na poslovnom putovanju troši značajno više od prosječnog turiste“, rekli su iz NTO.

Ovogodišnji sajam okupio je 130 predstavnika MICE industrije iz cijelog svijeta.

Najčitanije