fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePredračunska vrijednost hotela 17,1 milion EUR

Predračunska vrijednost hotela 17,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predračunska vrijednost investicije u gradnju hotela sa pet zvjezdica u Budvi, koju realizuju kompanije Zeta film i Merit Montenegro, iza koje stoji turski kapital, iznosi 17,1 milion EUR, pokazao je revizorski izvještaj o poslovanju crnogorske firme u prošloj godini.

Zeta film, čiji je predsjednik Odbora direktora biznismen Branislav Mićunović, prošle godine je obavila prodaju prava svojine na nivou polovine idealnog dijela nekretnina upisanih u listu nepokrentnosti broj 3692, katastarske parcele 2411 i 2412 u Budvi, piše Dan.

„Imovina je prodata Merit Montenegru. Кupoprodaja je obavljena sa isključivim ciljem da se zajedničkim sredstvima u jednakim dijelovima izgradi ugostiteljski objekat, kondo hotel“, navodi se u izvještaju.

Кupoprodajna cijena nepokretnosti je 243,7 hiljada EUR.

Na mjestu postojeće poslovne zgrade u Budvi, 1. oktobra 2018. godine je počelo rušenje starog i gradnja novog objekta, kondo hotela.

„Izgradnja kondo hotela izvodi se na urbanističkim parcelama 2411 i 2412 u Budvi, na kojima je bila smještena poslovna zgrada firme. Skupština akcionara društva donijela je odluku o realizaciji investicionog projekta gradnje kondo hotela sa pet zvjezdica. Za taj objekat, preduzeće je dobilo građevinsku dozvolu 23. decembra 2016. godine“, pokazali su podaci iz izvještaja.

Ukupno obavljena ulaganja do 31. decembra iznose 7,94 miliona EUR.

Ugovor o zajedničkoj izgradnji sa investitorom Merit Montenegrom zaključen je 28. avgusta prošle godine. Predračunska vrijednost investicije iznosi 17,1 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije