fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPravilnim pristupom moguć uspješan hotelski rad

Pravilnim pristupom moguć uspješan hotelski rad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pravilnim pristupom pandemijskim uslovima, uparujući ih sa iskustvima uspješnih turističkih obrazaca, moguće je ostvariti zadovoljavajuće rezultate u hotelskom poslovanju, saopštio je izvršni direktor kompanije Beppler&Jacobson Montenegro, Nikola Kasalo.

On je, predstavljajući korporativnu analizu četvoromjesečnog perioda, kazao da se specifičnost situacije ogleda, prije svega, u tome što turistički biznis inače zavisi od mnoštva inputa, a sada su morali u predikciji pravaca koje su birali dodati i nepredvidive epidemiološke prilike i jako zahtjevne uslove.

“Rezultat je da smo zadovoljni postignutim”, naveo je Kasalo u saopštenju kompanije.

Beppler&Jacobson Montenegro gazduje hotelima Avala resort&villas u Budvi i Bianca Resort&Spa u Kolašinu.

Kasalo je, govoreći o hotelu Avala, kazao da u četvoromjesečnom periodu od juna do oktobra rezultati pokazuju da je prosječna takozvana okupiranost bila čak 76 odsto, a od čega su individualne posjete činile 40 odsto, dok je ostalo ostvareno preko turističkih operatera.

“Jako je interesantna je i struktura gostiju, gdje su na primjer gosti iz Ukrajine ostvarili 3,27 hiljada noćenja, Srbije 1,79 hiljada, Izraela 1,18 hiljada, Albanije 934, Crne Gore 758, Francuske 708 i gosti iz Bosne i Hercegovine 548 noćenja”, precizirao je Kasalo.

On je kazao da je specifično za taj period bilo i to što su paket-aranžmani bili ograničeni i ciljnog karaktera, a “okupiranost” je dozvolila izvjesna uvećanja cijena koja su bila, pokazalo se, krajnje prihvatljiva brojnim zainteresovanim gostima.

“Počelo je i interesovanje za zimsku sezonu. Pripremili smo promotivne cijene- zimski, potom paket za Dan nezavisnosti Albanije, novogodišnji paket kao i konferencijske ponude, a po ovom pitanju to je već ustaljena dobra praksa za kolašinsku Bjanku gdje je već uveliko u jeku jesenji paket i pored tih posebno interesovanje vlada za aranžman za katolički Božić “, saopštio je Kasalo.

On je dodao da, što se tiče Bjanke, četvoromjesečne analize pokazuju da je prosječna popunjenost na nivou od 55 odsto, u individualnom aranžmanu 34 odsto, a ostalo preko turističkih agencija.

Kasalo je kazao da je i u tom slučaju struktura gostiju pokazala pojačano interesovanje domaćeg gosta, koji su ostvarili čak 10,08 hiljada noćenja, potom Izraelci 2,71 hiljadu, gosti iz Francuske 1,33 hiljade noćenja, Srbije 910 i Rusije 852 noćenja.

“Naša analiza na nivou korporacije kao i interakcija sa stručnjacima iz turističke oblasti jasno su nam pokazale da je ovakav način specifične pripreme omogućio da se ostvare krajnje zadovoljavajući rezultati u jednoj vanrednoj atmosferi za sve privredne djelatnosti, a pogotovo jednoj ovako osjetljivoj kao što je turizam”, zaključio je Kasalo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...