fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali zainteresovane da se kandiduju za članstvo u MCB-u

Pozvali zainteresovane da se kandiduju za članstvo u MCB-u

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO), shodno reorganizaciji i standardizaciji članova Crnogorskog kongresnog biroa /Montenegro Convention Bureau/ (MCB), pozvala je zainteresovane subjekte da se prijave za članstvo.

MCB je, kako je saopšteno, posvećen promociji destinacije na MICE (Meetings, Incentives, Congresses/Conventions and Expositions/Events) tržištu.

„Standardizacija ima za cilj podizanje kvaliteta crnogorskog poslovnog turizma, poboljšanje komunikacije među članovima, usaglašavanje kriterijuma i terminologije, preglednije prosleđivanje upita među članovima, veću preglednost za klijente, uvođenje jedinstvene forme za ocjenjivanje kvaliteta, kao i izbor najboljih članova”, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su rekli da je postupak standardizacije definisan u skladu sa međunarodnim standardima i preporukama relevantnih institucija iz oblasti poslovnog turizma.

„Članovi mogu biti lokalne turističke organizacije, turističke agencije, hoteli i druga preduzeća koja su registrovana za pružanje usluga iz oblasti MICE turizma. Za članstvo u MCB-u neophodno je ispuniti opšte uslove propisane standardizacijom”, precizira se u saopštenju.

Poslovni, odnosno MICE turizam, je u svijetu jedan od najzahvalnijih i najprofitabilnijih vidova selektivnog turizma. Ne samo da utiče na smanjenje sezonalnosti, što je u destinacijama kao što je Crna Gora jedan od najvažnijih faktora razvoja cjelogodišnjeg turizma, već podstiče i razvoj ostalih vidova turizma koji su neophodni da bi posjetioci na poslovnim putovanjima na poseban način doživjeli destinaciju.

„Reorganizacija MCB-a doprinijeće unapređenju MICE turizma u Crnoj Gori, imajući u vidu da je Crna Gora veoma privlačna turistička destinacija za organizovanje MICE događaja, a naročito je izdvojena kao atraktivna incentive destinacija”, dodaje se u saopštenju.

Za sve informacije i dodatna obrazloženja, kao i potrebnu dokumentaciju, zainteresovani potencijalni članovi MCB-a mogu se informisati putem e-mail adrese: [email protected].

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...