fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećan obim logističkih operacija

Povećan obim logističkih operacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Obim logističkih operacija se povećao i ispratio je rast ekonomske aktivnosti u ovoj godini, saopštio je izvršni direktor Montenomaksa C&L, Milenko Popović i dodao da to nije dovoljno da bi mogli biti u potpunosti zadovoljni.

“Sudeći po zvaničnim podacima sa kojima raspolažemo u ovom trenutku, tekuća godina je za crnogorsku ekonomiju bila godina blagog oporavka. S druge strane, zadovoljni smo jer smo sačuvali ljude i radna mjesta, i spremno ulazimo u narednu godinu”, rekao je Popović Glasniku Pivredne komore (PKCG).

On je kazao da su prije samo godinu njihova očekivanja bila da će brzo izaći iz Covid krize, ali danas su, čini mi se, malo pametniji.

“Ne možemo očekivati da će epidemija tek tako nestati. Prilagođavamo se sve kompleksnijem sistemu pružanja integrisanih logističkih usluga”, dodao je Popović.

Za Montenomaks, i cijelu Nelt Grupuovo je značajan izazov, ali su se, kako je kazao, adaptirali na sve veće zahtjeve novog digitalnog doba.

“Ohrabruje me što sve veći broj kompanija ovo prepoznaje i ukazuje nam povjerenje. Za sljedeću godinu planiramo dalje investicije u automatizaciji procesa. To će dodatno pojednostaviti kompleksne poslovne aktivnosti, i time dalje unaprijediti odnose sa postojećim i novim klijentima”, rekao je Popović.

Uprava prihoda i carina dodijelila je status ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) kompaniji Montenomaks C&L. To je, prema riječima Popovića, potvrda transparentnosti i kvaliteta poslovanja koje njeguju više od dvije decenije.

“AEO nam je dodijeljen za carinska pojednostavljenja (AEOC) i sigurnost i zaštitu (AEOS) u skladu sa najvišim standardima Evropske unije (EU) u oblasti saradnje i partnerstva između carine i biznis zajednice (AEO koncept). Osnovne prednosti sticanja statusa AEO su jednostavniji i brži carinski postupci, manji troškovi poslovanja, pozitivan uticaj na stabilnost poslovanja kompanija kroz tehnološka ulaganja, dobrovoljno pridržavanje bezbjednosnih propisa i podizanje standarda kvaliteta robe, što dugoročno stvara benefite za krajnje korisnike odnosno građane”, precizirao je Popović.

On je podsjetio da je kompanija Neregelia bila prva kompanija u Crnoj Gori koja je dobila taj sertifikat, što znači da sada obje kompanije koje posluju u okviru Nelt Grupe na tržištu naše zemlje ispunjavaju najviše evropske standarde u svojim oblastima.

“Nema sumnje da je dobijanje ovog sertifikata potvrda kvaliteta, transparentnosti i legalnosti poslovanja koje njegujemo od osnivanja firme u Crnoj Gori, a ujedno i potvrda da smo, zajedno sa Upravom carina i prihoda na istom zadatku – a to je razvoj privrede i uvođenje evropskih standarda u poslovanje. I dalje ćemo njegovati transparentnost u odnosima sa svim partnerima, poslovnim i državnim, sa namjerom da i dalje gradimo i jačamo međusobne relacije i na taj način damo svoj doprinos na evropskom putu Crne Gore”, naveo je Popović.

On je kazao da mu je čast biti na čelu kompanije iza koje stoji više od dvije decenije konstantnog rasta i inovacija.

“Sve to omogućilo nam je da budemo lideri na crnogorskom tržištu u pružanju kompletne integrisane logističke usluge visokog kvaliteta. Ključna prednost našeg efikasnog poslovanja je što smo omogućili korisnicima da se posvete kvalitetu i promociji svojih proizvoda, a da svu brigu o logistici prepuste nama – profesionalcima”, rekao je Popović.

Svojim korisnicima danas, kako je precizirao, pružaju integrisane logističke usluge koje, u paketu, omogućavaju proizvođaču ili zastupniku proizvoda da kompletnu brigu o proizvodima, transport, uvoz i izvoz, carinske procedure, skladištenje, doradu, prilagođavanje proizvoda poput stikerisanja i co-packinga, i dostavu do krajnjih korisnika, prepusti timu Montenomaksa.

“Klijentima smo, takođe, omogućili da sve ove usluge koriste i pojedinačno, u zavisnosti od potreba. Naše usluge dostupne su svima: mikro, malim, srednjim ili velikim preduzećima, domaćim i inostranim kompanijama. Građanima nudimo usluge najefikasnije kurirske službe koja funkcioniše na teritoriji cijele Crne Gore”, naveo je Popović.

Montenomaks C&L je od 2015. licencirani zastupnik FedEx usluga na crnogorskom tržištu, a od 2019. i zvanični provajder TNT usluga u našoj zemlji.

“Saradnjom sa ovim globalnim logističkim gigantima dodatno smo, regionalno i globalno, pozicionirali našu kompaniju, a tržištu donijeli međunarodne standarde. Ujedinjenjem FedEx i TNT kompanije, Montenomaks C&L je svojim korisnicima obezbijedio pristup kombinovanoj mreži usluga, u više od 220 zemalja Evrope i svijeta, pružajući im pritom veće mogućnosti nego ikada ranije”, zaključio je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije