fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotrebna zaštita i razumijevanje za podstanare

Potrebna zaštita i razumijevanje za podstanare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Liberalna partija (LP) pozvala je Vladu da razmotri na koji bi se način moglo pomoći građanima koji su podstanari u Crnoj Gori i koji su, kako tvrde, u veoma nezgodnoj situaciji.

Iz LP su kazali da u Crnoj Gori zvanično ima oko 20 hiljada podstanarskih porodica i samaca sa preko 60 hiljada članova domaćinstva.

“Ovaj broj je nezvanično mnogo veći”, tvrde iz te partije.

Predstavnici LP su naveli da su građani, koji stanuju kao podstanari i svakoga mjeseca plaćanju zakup stana, prvi pogođeni uvođenjem mjera koje su obustavile najveći dio poslova u državi.

“Ako imamo u vidu da najveći dio njih radi kod privatnika koji su već u ogromnom ekonomskom problemu, onda nije teško pretpostaviti pred kakvim izazovom se nalaze zaposleni koji neće primati platu mjesecima, a obavezni sa da stanarinu plaćaju svakog mjeseca”, dodaje se u saopštenju.

Zato je, kako smatraju u LP, neophodno da Vlada i Nacionalno koordinacioni tijelo (NKT) razmotre način na koji bi se ta kategorija stanovništva, ili makar oni najugroženiji, mogli pomoći i na neki način osloboditi te obaveze ili da im se ona olakša i rastereti makar u udarnim mjesecima krize.

“U suprotnom, prijeti nam scenario u kojem veliki broj ovih ljudi sa svojim porodicama može ostati na ulici, bez krova nad glavom i bez ikakve sigurnosti i egzistenicje”, upozorili su predstavnici LP.

Oni su pohvalili jedan dio stanodavaca koji su bez problema omogućili zakupcima i njihovim porodicama odlaganje obaveze plaćanja ili čak oslobađanje od plaćanja za tekući mjesec.

“Bez obzira na poteze Vlade, apelujemo na stanodavce da, u skladu sa svojim mogućnostima, imaju razumijevanja prema stanozakupcima i olakšaju njima i njihovim porodicama preživljavanje u ovom teškom vremenu za sve”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...