Naslovnica MINA Business Početna faza turističkog oporavka u julu

Početna faza turističkog oporavka u julu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Početna faza turističkog oporavka, prema procjenama Svjetske turističke ogranizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) će krenuti u julu, a najznajčajniji dio turističkog prometa činiće domaći turisti i regionalna turistička potražnja, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak-Kukavičić.

Ona je u intervjuu za Dnevne novine kazala da, imajući u vidu dobru poziciju Crne Gore, postoji umjereni optimizam da će se tokom jula i avgusta ostvariti jedan dio glavne turističke sezone, opet u zavisnosti od epidemiološke situacije u Evropi.

“Crna Gora tu vidi mogućnosti i sasvim je sigurno da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije”, rekla je Radak-Kukavičić.

Takođe, kako je dodala, zdravstvena bezbjednost i sigurnost su prioriteti kojima će se turisti rukovoditi pri odabiru destinacije za odmor.

“Prema procjenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, ‘pobjednici’ dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorjenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora za koju se predviđa da će biti jedna od prvih svjetskih corona-free zona”, navela je Radak-Kukavičić.

Ona je najavila da je cilj stvaranje ‘zelenih avio koridora’ sa određenim zemljama koje su na sličnom epidemiološkom nivou kao Crna Gora, među kojima su Njemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka.

“U našem fokusu su svakako i domaći gosti koje pozivamo da ove godine svoj odmor provedu u svojoj zemlji i iskoriste priliku da bolje upoznaju neke do sada možda manje istražene segmente raznovrsne turističke ponude”, kazala je Radak-Kukavičić.

Ona je dodala da vjeruju da će i turistička privreda pružiti dodatni motiv domaćim gostima ponudom sa posebnim povoljnostima.

“Intenzivirali smo promociju na društvenim mrežama, putem kojih svakodnevno nastojimo da inspirišemo dosadašnje i buduće domaće i strane turiste, podsjećajući ih na bogatu turističku ponudu Crne Gore”, zaključila je Radak Kukavičić.

Najčitanije