fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlate zaposlenih u trgovinama da ostanu na istom nivou

Plate zaposlenih u trgovinama da ostanu na istom nivou

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) smatra neophodnim da plate zaposlenih u trgovinskim lancima i manjim trgovinama ostanu na istom nivou tokom trajanja krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Portparolka Odbora SNP Glavnog grada, Marija Radinović, kazala je da su zaposleni u tom sektoru, pored zdravstvenih radnika i farmaceuta, u najvećem riziku da obole od te opake bolesti, kao i da je prenesu velikom broju ljudi.

“Oni moraju biti posebno zaštićeni. Tu mislimo kako na snabdjevenost adekvatnom zaštitnom opremom, tako i na potrebu da njihove zarade ne budu smanjene, uprkos tome što je radno vrijeme trgovina ograničeno”, navela je Radinović u saopštenju.

Prema njenim riječima, hiljade zaposlenih u trgovinama su, pored ljekara i farmaceuta, pravi heroji koji posljednjih sedmica daju sve od sebe kako bi građani Crne Gore vodili koliko-toliko normalan život.

“Zbog toga apelujemo na poslodavce da ne dozvole da u ovim izazovnim vremenima njihovi zaposleni brinu i o potencijalnom umanjenju zarada, pored svih ostalih problema sa kojima se suočavaju”, zaključila je Radinović.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...