fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju izvoz vode i proizvodnju sokova

Planiraju izvoz vode i proizvodnju sokova

Bijelo Polje, (MINA-BUSINESS) – Bjelopoljska fabrika prirodne mineralne vode Rada od septembra će planirati izvoz, a uskoro će pokrenuti i proizvodnju sokova, vode sa ukusima i eventualno energetskih pića.

Suvlasnik kolašinske firme Water group, Boris Rašković, kazao je Dnevnim novinama da se do sada nijesu bavili izvozom, jer su se fokusirali na domaće tržište.

“U planovima su nam od početka i neki drugi proizvodi. Ta priča je u razradi i ići će vrlo brzo. Što se tiče sokova, vode sa ukusima i eventualno energetskih napitaka, to je druga faza koja će ići, nadam se, već i u narednoj godini. Pravimo planove za izvoz u narednom mjesecu, a do sada nijesmo radili na tome, već smo se bavili tržištem Crne Gore”, rekao je Rašković.

Water group, koja je prošle godine kupila bjelopoljsko preduzeće Bjelasica Rada, planira da do kraja ove godine i u narednoj što bolje pokrije crnogorsko tržište Radinim proizvodima i da izveze nešto od postojećih.

Suvlasnik Water grupe, koja u vlasništvu ima i kolašinsku vodu Suza, saopštio je da ih u Crnoj Gori očekuje puno posla za pokrivanje tržišta.

“Nijesmo zadovoljni sa ovim što smo trenutno postigli, jer je tržište mnogo veće, može mnogo bolje da se pokrije. Zadovoljan sam sa našim planovima i sa onim što smo uradili za par mjeseci. Ali, tržište je živi organizam i moramo se baviti njime na duži rok”, poručio je Rašković.

On je naveo da posluju u skladu sa planovima, iako je proizvodnja kasnila četiri mjeseca.

“Jako smo zadovoljni, iako smo kasno krenuli. Ušli smo u pripremni dio sezone i tu smo, samim kašnjenjem, sebi napravili problem. Nije bilo lako ući u tom trenutku na tržište. Početak sezone koji je vremenski bio dosta diskutabilan, ne mogu reći da nas je obeshrabrio, ali nam nije išao na ruku. Međutim, odradili smo i preko planova koje smo zacrtali”, kazao je Rašković.

U bjelopoljskoj fabrici vode trenutno je oko 20 zaposlenih. Otvaranjem drugih tržišta, kako je naveo Rašković, taj će broj rasti sa novim proizvodima i pojačanjem kapaciteta.

“Očekujemo da će već u narednoj godini da bude otprilike 30 zaposlenih. Proširenje proizvodnje iziskuje novčana ulaganja. Definitivno će biti još dosta ulaganja u samu fabriku, infrastrukturu, prodajnu mrežu”, rekao je Rašković.

Radu će, kako je dodao Rašković, izvoziti u region, a od otvaranja fabrike u februaru Water grupa održava kontakte sa drugim tržištima.

“Što se tiče regiona, imamo kontakte i održavamo ih od samog otvaranja. Riječ je o jednom dijelu Srbije, eventualno Kosovu, Bosni i Hercegovini. Crna Gora nam je bila i dalje je prioritet. S obzirom da jenjava sezona, ostavlja nam se i proizvodni i vremenski prostor da se pozabavimo izvozom”, zaključio je Rašković.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...