fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPad u prevozu putnika u trećem kvartalu

Pad u prevozu putnika u trećem kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je u trećem kvartalu zabilježen pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja, saopšteno je iz Monstata.

Prevoz putnika u trećem kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom 50,2 odsto, drumskom 75,7 odsto, lokalnom drumskom 28 odsto, prevozu putnika na aerodromima 84,1 odsto, redovnom vazdušnom 80,7 odsto i vanrednom vazdušnom prevozu 94,8 odsto.

“Kod prevoza robe u trećem kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine, rast se bilježi u željezničkom 22,9 odsto, dok se pad bilježi kod ukupnog prometa robe u lukama 12,5 odsto, a kod prevoza robe na aerodromima 70,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama, u trećem kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine bilježi pad 8,7 odsto, dok se kod izmanipulisanih tona bilježi rast 7,5 odsto.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosi 71,31 hiljadu, što je 4,1 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosi 4,4 hiljade, što je 24,9 odsto manje nego u istom kvartalu prošle godine.

U trećem kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 200 hiljada tona robe, uz ostvarenih 21,95 miliona tonskih kilometara. Pređeni kilometri vozila sa utovarom iznosili su 1,08 miliona kilometara.

U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 90,5 odsto ili 181 hiljada tona prevezene robe, dok međunarodni prevoz učestvuje sa 9,5 odsto ili 19 hiljada tona prevezene robe.

U strukturi ostvarenih tonskih kilometara unutrašnji prevoz učestvuje sa 66 odsto ili 14,49 miliona tonskih kilometara, a međunarodni prevoz sa 34 odsto ili 7,47 miliona tonskih kilometara.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...