Naslovnica MINA Business Otvoren prvi specijalizovani šop starog škotskog viskija u Luštici Bay-u

Otvoren prvi specijalizovani šop starog škotskog viskija u Luštici Bay-u

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Luštici Bay-u, u sklopu hotela The Chedi, u petak je otvorena prva specijalizovana radnja starog škotskog viskija na prostoru Jugoistočne Evrope.

Iz Luštice Development-a je saopšteno da se radi o prvom predstavništvu trejding kompanije Scotch Whiskey International (SWI) u Jugoistočnoj Evropi, ali i prvom od deset podružnica koje SWI planira u najluksuznijim hotelima svijeta.

“U ponudi u Luštici Bay-u naći će se specijalna ekskluzivna selekcija 55 vrsta viskija starog od 20 do 40 godina, po cijenama od 100 do tri hiljade EUR po flaširanom pakovanju“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development, Darren Gibson, rekao je da je riječ o vrlo interesantnom konceptu, koji će značajno uticati na podizanje nivoa ponude u marina naselju Luštica Bay.

“Ovo znači nastavak razvoja destinacije što je vrlo interesantno budući da je godina na globalnom nivou bila veoma izazovna. Bez obzira na to, nastavili smo sa realizacijom naših planova, imamo dva interesantna nova sadržaja, otvorena ove godine. Najprije je to bio svjetionik sa restoranom kao svojevrsno obilježje projekta a sada ovaj specijalizovani šop”, rekao je Gibson.

On je kazao da su uspjeli ove godine da sadržaj destinacije dopune novim plažama, što je zaista izuzetan dodatak njihovoj ponudi.

“Nastavili smo i građevinske radove i vlasnicima predali jedan segment objekata, u marina naselju ali i novom naselju Central. Sredinom mjeseca otvorićemo i novu obalnu stazu koja će pružiti novi doživljaj posjetiocima”, dodao je Gibson.

Tafilj Marković, iz SWI Montenegro, crnogorskog predstavništva holandske kompanije kojom upravlja Michel Kappen, rekao je da kompanija ima oko 120 miliona EUR investicija u stare vrste viskija.

“U Holandiji imamo najstariju kolekciju od koje smo napravili muzej u kome je i boca škotskog viskija iz 1843. godine. U Luštici Bay-u smo otvorili specijalizovani šop, predstavništvo ali i klub za ulagače”, saopštio je Marković.

Marketing menadžerka Luštice Development, Slavica Milić, navela je da je otvaranje šopa veoma važan segment ponude, jer je kompanija ove godine imala u planu osnaživanje destinacijskih sadržaja.

“Ojačali smo destinaciju najprije otvaranjem sadržaja plažnog karaktera. Otvorili smo nekoliko novih restorana, barova, budući da se pozicioniramo kao cjelogodišnja destinacija i tu vidimo našu snagu”, ocijenila je Milić.

Ona je kazala da su ove godine planirali manji spektar događaja nego što je to za njih uobičajeno, ali su neke događaje transformisali zbog epidemiološke situacije, poput sajma domaćih proizvoda koji je sada postao projekat Farm Fresh, odnosno stalan prostor za predstavljanje domaćih proizvođača dva puta sedmično.

Najčitanije

Federalni sud odbacio Trampovu žalbu za Pensilvaniju

Vašington, (MINA) – Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj štaba američkog predsjednika Donalda Trampa...