fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOpslužili 1,7 miliona putnika i prihodovali 21 milion EUR

Opslužili 1,7 miliona putnika i prihodovali 21 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore su tokom ove godine opslužili 1,7 miliona putnika i prihodovali preko 21 milion EUR, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća, Danilo Orlandić i dodao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

On je Pobjedi kazao da očekuje da će do kraja godine na crnogorskim aerodromima biti ostvaren promet od preko 2,6 miliona putnika.

Rast prometa putnika i aviona, je kako je naveo, pratio i rast prihoda koji u ovom trenutku iznose preko 21 milion EUR i najavio uspješniju godinu od prošle, koja je bila rekordna.

„Trend rasta prometa u crnogorskim vazdušnim lukama nastavljen je i ove godine, do 18. avgusta na oba naša aerodroma opsluženo je 1,7 miliona putnika, čak 126 hiljada više nego u istom periodu prošle godine. Tokom prvih 18 dana avgusta kroz Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat prošlo je 283,95 hiljada putnika, a samo prošle sedmice opsluženo je 108 hiljada putnika“, precizirao je Orlandić.

On je naveo da je na Aerodromu Podgorica od početka godine opsluženo 813,32 hiljada putnika, sedam odsto više nego prošle godine, dok je na Aerodromu Tivat došlo do rasta od devet odsto. U Tivtu je opsluženo 890,97 hiljade putnika i vrlo brzo će dočekati i milionitog putnika.

Orlandić je kazao da je veoma zadovoljan svim ostvarenim rezultatima, pa i rastom prometa saobraćaja. Ti podaci su jasan pokazatelj koliko su u prethodnom periodu radili na poboljšanju aviodostupnosti, povećanju broja linija, uspostavljanju novih parterskih odnosa.

„Podatak da ćemo na kraju ove godine imati čak milion putnika više nego 2015. godine je izuzetan. Sudeći prema najavama koje dobijamo od avio-kompanija, do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biće opsluženo preko 2,6 miliona putnika. Sasvim je izvjesno da će ova godina biti uspješnija i od rekordne prošle“, naveo je Orlandić.

On smatra da su svi podaci koje je naveo, na ponos cijele turističke privrede Crne Gore jer pokazuju koliko su svi zajedno naporno radili na aviodostupnosti, promociji i podizanju kvaliteta ponude.

Orlandić je, odgovarajući na pitanje sa koliko je destinacija povezana Crna Gora preko crnogorskih aerodroma, naveo da su sa preko 70 destinacija ove godine slijetali avioni na crnogorske aerodrome.

„Samo tokom prethodne dvije godine otvoreno je čak 36 novih avio-linija i ponosan sam na činjenicu da su svi pregovori koje smo otvarali završeni uspješno“, rekao je Orlandić.

Najčitanije