fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdrekli se subvencija i nadoknada

Odrekli se subvencija i nadoknada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Razvršje se, u cilju doprinosa oporavku crnogorske privrede, odrekla subvencija i nadoknada od po 100 odsto minimalne zarade i poreza i doprinosa na nju za april i maj za zaposlene u sektoru hotelijerstva, saopštili su njeni predstavnici.

Kompanija se, kako su kazali, odrekla i subvencija za zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu za april i maj u iznosu od 70 odsto bruto minimalne plate za svakog zaposlenog u sektoru građevinarstva, koji je morao ostati kući zbog čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina.

„Kompanija Razvršje, koja je u proteklom periodu funkcionisala u otežanim uslovima, nije smanjivala zarade zaposlenih usljed realnih poteškoća izazvanih epidemijom koronavirusa“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su podsjetili da su u toku pandemije koronavirusa, kao društveno odgovorno preduzeća, ustupili hotel Porto In u Kotoru za potrebe Opšte bolnice, da se u slučaju potrebe pretvori u karantin za medicinsko osoblje.

Razvršje je uplatilo i deset hiljada EUR Nacionalnom koordinacionom tijelu za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

U kompaniji smatraju da bi to trebalo da bude motivacija drugim uspješnim privrednicima da pomognu državi u oporavku privrede pogođene pandemijom koronavirusa.

Najčitanije

Sve odluke usvojene jednoglasno

Podgorica, (MINA) - Skupština Paraolimpijskog komiteta usvojila je danas jednoglasno izvještaj o radu za...