fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdobrena četvrta faza projekta Hiljadu plus

Odobrena četvrta faza projekta Hiljadu plus

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Banka za razvoj Savjeta Evrope (CEB) odobrila je aplikaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma da se obezbijede sredstva za realizaciju četvrte faze projekta Hiljadu plus, saopštio je direktor Direktorata za razvoj stanovanja, Marko Čanović.

Čanović je za Televiziju Crne Gore (TVCG) kazao da Ministarstvo očekuje da u četvrtoj fazi u ponudi budu svi stanovi koji se nalaze na tržištu.

“Predviđamo da u ponudi budu svi stanovi koji su izgrađeni u prethodnom periodu, sva starogradnja, odnosno sve ono što je na tržištu”, rekao je Čanović, prenosi portal RTCG.

On očekuje i nižu prosječnu cijenu realizacije.

“Očekujemo da će veći broj korisnika riješiti stambeno pitanje kroz četvrtu fazu projekta”, naveo je Čanović i najavio za narednu godinu pregovore sa bankama.

Kroz tri faze projekta Hiljadu plus, koji je Vlada pokrenula 2010. godine, stambeno pitanje do sada je riješilo 1,19 hiljada porodica.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...