fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili rang listu za strateško partnerstvo za start up-ove

Objavili rang listu za strateško partnerstvo za start up-ove

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je rang listu prijava na javni poziv za strateško partnerstvo u sprovođenju pred-akceleracijskog programa za start up-ove.

Prvi na rang listi je projekat BoostMeUp, čiji je nosilac Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis iz Nikšića, sa osvojenih 87,33 boda od maksimalnih 100.

Slijedi projekat Satrt1Up Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica, koji je osvojio 86 poena.

Treći na listi je projekat StartUp Aktivator kompanije M:tel sa osvojenih 81 poen, zatim projekat Pokreni se za bolju budućnost – STARTUP.ME Univerziteta Crne Gore (UCG) sa 71,33 boda i projekat Generator podgoričke kompanije Digital Control sa osvojenih 63,66 poena.

“Ministarstvo će u narednom periodu pregovarati s nosiocima tri prvorangirana programa, s ciljem postizanja sporazuma o finansiranju u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 150 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu tog Vladinog resora.

Aktivnosti su, kako su objasnili, usmjerene na programe koji će podržati start up-ove koji će aplicirati s inovativnom idejom kojoj je potrebna validacija na tržištu i dalji razvoj start up projekta.

Najčitanije