fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi red letjenja zavisiće od pandemije

Novi red letjenja zavisiće od pandemije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budući red letjenja državnog avio-prevoznika Air Montenegra umnogome će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji i u destinacijama za koje lete, saopštili su iz te kompanije i dodali da je izvjesno da će se letovi ka Turskoj nastaviti.

“Zbog velikog interersovanja i potražnje, Air Montenego će nastavili liniju Tivat-Istanbul i tokom zimskog perioda. Avioni lete dva puta sedmično, po trenutnom redu letjenja”, rekli su iz kompanije Dnevnim novinama.

Međutim, nijesu u mogućnosti trenutno da najave nove destinacije koje će se naći u redu letjenja.

„Sve odluke donosimo nakon detaljne analize tržišta, uzimajući u obzir više različitih faktora koji mogu uticati na red letjenja i odabir destinacija, kao što su epidemijska situacija, otvorenost granica i interesovanje turoperatora za Crnu Goru. Svjesni smo i da trenutno imamo malo kapaciteta, ali je naš cilj da to iskoristimo na najbolji način, što smo uspjeli da uradimo i tokom ljetnje turističke sezone, ostvarivši impresivne rezultate”, naveli su iz Air Montenegro.

Trenutno, ova kompanija ima 21 let sedmično ka Beogradu, što znači da sa aerodroma Tivat odnosno Podgorica dnevno polete ukupno tri puta.

„Na red letjenja ka svim trenutnim i budućim destinacimama umnogome će uticati situacija sa koronavirusom. Tako su upravo zbog pogoršane epidemijske situacije u Crnoj Gori, novih mjera Njemačke i ograničenja na putovanja, letovi na liniji za Frankfurt suspendovani do daljnjeg. Pažljivo pratimo situaciju u svakom trenutku, a ukoliko dođe do eventualnih daljih promjena u mreži letova uslovljenih novim restrikcijama, kompanija Air Montenegro će blagovremeno obavijestiti javnost”, najavili su iz kompanije.

Iz Air Montenegra su dodali da je popunjenost na rutama mimo Beograda u prosjeku iznosio oko 90 odsto.

„Ovaj rezultat je daleko bolji od industrijskog prosjeka trenutno u Evropi, pogotovu uzimajući u obzir da je period od početka prodaje prvih letova bio jako kratak”, poručili su iz kompanije.

Air Montenegro trenutno ima dva aviona u svom vlasništvu, i oba su Embraer 195. Uz njega, do proteklog vikenda letjeli su i avionom Embraer 190, čiji je vlasnik German Airways.

„Od 10. juna smo ostvarili 800 letova, od kojih je 35 odsto realizovano avionom Embraer 190, koji je iznajmljen od njemačke kompanije”, kazali su iz državnog avio-prevoznika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije