fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova priznanja za vina Plantaža

Nova priznanja za vina Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vina kompanije Plantaže, njih sedam, nagrađena su medaljama na najvećem i najuticajnijem svjetskom vinskom takmičenju Decanter World Wine Award 2021 u Londonu.

„Samo jedan poen dijelio je Premijer 2013 od zlata, pa je ovo vino, sa osvojenih 94 poena, nagrađeno srebrnom medaljom“, navodi se u saopštenju.

Srebrom se okitio i Stari podrum Vranac 2013, dok su bronzom nagrađeni Stari podrum cuve 2013, Vranac Reserve 2015, Vranac Barrique 2016, Epoha 2016 i Vranac Pro Corde 2018.

“Osvajanjem novih, prestižnih priznanja, crnogorski Vranac kompanije Plantaže učvrstio je svoju poziciju u društvu najboljih vina svijeta, potvrdio specifičnost, autentičnost i unikatnost ovog teroara, kao i titulu najvažnijeg ambasadora Crne Gore u svijetu vrhunskih vina”, dodaje se u saopštenju.

Na ovogodišnjem Dekanterovom ocjenjivanju, usljed situacije sa pandemijom izazvanom pojavom koronavirusa, vina je ocjenjivalo 170 sudija iz Velike Britanije. Oni su ocijenili više od 18 hiljada uzoraka iz cijelog svijeta, što je najveći broj degustiranih vina na dosadašnjim takmičenjima.

“Uprkos otežanoj organizaciji, Decanter WWA ove godine je, obarajući sopstveni rekord sa brojem uzoraka, zadržao status najvećeg svjetskog vinskog takmičenja”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije