fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNarednih dana pojačane kontrole ugostiteljskih objekata

Narednih dana pojačane kontrole ugostiteljskih objekata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Narednih dana biće sprovedene pojačane kontrole ugostiteljskih objekata, saopšteno je uz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Iz UIP-a su kazali da su na sjednici Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, kojoj su prisustvovali predstavnici Uprave i drugih državnih i lokalnih organa, odlučene aktivnosti za ovu sedmicu.

„Posebna pažnja biće posvećena kontroli ugostiteljskih objekata, pa će tri ekipe inspektora u pratnji policije od jutarnjih sati do 21 sat, do kada je dozvoljen rad lokala, kontrolisati sprovođenje epidemioloških mjera koje su na snazi“, navodi se u saopštenju.

Turistička inspekcija će, kako su najavili, prilikom sprovođenja kontrola obavještavati ugostiteljske objekte koji koriste zatvorene, odnosno zastakljene terase ili bašte, da uklone stakla sa bočnih strana objekata, odnosno terasa ili bašta.

„Podgorička Komunalna policija preuzela je obavezu da organizuje kontrole javnih površina u saradnji sa predstavnicima Uprave policije, takođe raspoređeni u nekoliko ekipa od jutarnjih sati do 22 sata i to na svim lokacijama Podgorica, sa posebnim osvrtom na kontrole u park šumi Gorica“, zaključuje se u saopštenju.
(kraj) jlb/nar

Najčitanije