fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNagrada Heroji u turizmu Gardašević Slavuljici

Nagrada Heroji u turizmu Gardašević Slavuljici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Organizacija Rebuilding Travel je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana turizma, nagradila 16 svojih istaknutih članova, koji su dali izuzetan doprinos u prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa u turizmu.

Nagradu Heroji u turizmu i prijem u Kuću turističkih heroja dobilo je 16 eksperata iz cijelog svijeta, među kojima je predsjednica Rebuilding Travel organizacije za Balkan, Aleksandra Gardašević Slavuljica, koja je i počasna konzulka Sejšela u Crnoj Gori.

”Nagrada predstavlja priznanje za 16 istaknutih stručnjaka koji su pokazali izvanredno liderstvo, inovativnost i djelovanje u sferi oporavka turizma od koronavirusa. Zbog toga ih proglašavamo turističkim herojima. Naših 16 lidera ide korak ispred, na njih svi računamo i na njih smo ponosni”, poručili su iz Rebuilding Travela.

Oni su dodali da je moto Gardašević Slavuljica da samo zdrava i zadovoljna nacija može da pruzi sigurnost i bezbjednost turistima.

“Takav ambijent bi željela da vidi u Crnoj Gori i regionu. Ona smatra da iskrena komunikaciona strategija obezbjeđuje ugled destinacije, a da politika ne smije da ima dominaciju nad ekonomijom. Ona je nova liderka u turizmu koja zaslužuje ovakvo priznanje”, rekli su iz Rebuilding Travela.

Među dobitnicima nagrade Heroja u turizmu su, pored Gardašević Slavuljice, redsjednica Svjetske turističke organizacije UN za održivi turizam, Dho Young, bivši generalni sekretar Svjetske turističke organizacije UN, Taleb Rifai, ministar turizma Jamajke, Edmund Bartlett, bivši direktor Međunarodne organizacije za avio saobraćaj (IATA), Geoffrey Lipman, član borda Svjetskog ekonomskog foruma, Vijay Ponosamy, bivši minister inostranih poslava i turizma Zimbabva, Walter Mazenbi i izvršni direktor Evropske asocijacije tour operatora, Tom Jenkins.

Iz Rebuilding Travela su naveli da su, koristeci brend Safer Tourism Heroes, lideri autorizovani da još intenzivnije doprinose oporavku turizma i avijacije širom svijeta.

Oni su podsjetili da je ove godine najaktuelnija tema koja obilježava Međunarodni dan turizma, Covid-19 kao neprijatelj globalnog turizma i kako ga savladati.

“Rebuilding Travel je osnovao Međunarodnu kuću turističkih heroja, kako bi bili prepoznati oni koji su imaju ključnu ulogu u procesu unapređenja turizma i koji “rade” turistički manevar kroz ovu krizu. Zato je ovo poseban dan i za naših 16 turističkih heroja”, objasnili su iz organizacije.

Najčitanije