fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Stop manipulaciji sa očekivanjima građana

Mugoša: Stop manipulaciji sa očekivanjima građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša, poručio je da treba da se zaustave manipulacije sa “urušavanjem” programa Evropa sad ako se promijeni Vlada.

On je na svom Twitter nalogu napisao da je program Evropa sad suštinski set zakona koji su razmatrani u Skupštini krajem decembra, a odnose se na zakone o radu, akcizama, porezu na dohodak, dobit, kao i o porezu na dodatu vrijednost (PDV).

Mugoša je naveo da značajan broj zakona koji čine program Evropa sad nije usvojen, čime teza o “urušenosti” ako se promijeni Vlada već na startu “pada u vodu”.

“Naime, podršku aktuelne većine nijesu dobile zakonske izmjene koje se odnose na akcize, vraćanje više stope PDV-a u ugostiteljstvu i drugo. Osim toga, Vlada je sama povukla predlog o oporezivanju podizanja gotovine, a predlozi o igrama na sreću i markiranju goriva još nijesu u skupštinskoj proceduri”, rekao je Mugoša.

Tu su, kako je naveo, i vrlo sporne projekcije prihoda od oporezivanja neprijavljenih prihoda.

“Stoga, prihodna strana programa Evropa sad je prilično desetkovana”, ukazao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, ono što je veoma važno je da i ova i sledeća Vlada ima ustavnu obavezu da izvršava zakone, tako da je priča da sledeća Vlada neće to raditi pravno neutemeljena.

Mugoša je naveo da što god ko mislio o održivosti određenih zakonskih rješenja, svaka Vlada je u obavezi da ista implementira.

On je dodao da su, kao i svi drugi zakoni, i navedeni podložni korigovanju i unapređivanju, ali se i za to zna procedura – Vlada ili poslanici predlože, a Skupština odlučuje.

“Stop manipulaciji sa očekivanjima građana”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...