11.6 C
Podgorica
April 3, 2020.
Naslovnica Business Top Story Mljekara Srna otkupi i preradi oko 20 hiljada litara mlijeka

Mljekara Srna otkupi i preradi oko 20 hiljada litara mlijeka

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Mljekara Srna iz Nikšića obično dnevno preradi oko 20 hiljada litara mlijeka, saopštila je njena direktorica Zorka Šljukić i dodala da bi izmijenjena situacija na tržištu, uslovljena epidemijom koronavirusa, mogla prouzrokovati manji otkup od kooperanata.

Srna je mljekara sa najvećim paletom gotovih proizvoda u Crnoj Gori i mlijeko otkupljuje od oko 500 kooperanata iz Nikšića, Danilovgrada i Ulcinja.

”U protekloj sedmici prodaja je bila naglašenija, odnosno potražnja za proizvodima Srne bila je veća, dok se ovih dana bilježi blaga stagnacija u ovom sektoru”, kazala je Šljukić agenciji Mina-business.

Razlog za moguće smanjenje otkupa je, prema njenim riječima, nemogućnost plasmana proizvoda na pojedinim prodajnim prodručjima blokiranim zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

”Situacija se mijenja iz dana u dan. Počinje skraćenje radnog vremena maloprodajnih objekata, pa se trgovci pribojavaju da bi i ta mjera, eventualno mogla uticati na smanjenje prodaje zbog bojazni kupaca da čekaju u redovima”, navela je Šljukić.

Mljekara Srna, kako je saopštila, otkupljuje mlijeko uz primjenu mjera predostrožnosti u uslovima pojave zaraznih bolesti, koje u svim sektorima podrazumijevaju njihovu strogu primjenu i podizanje nivoa svjesnosti svakog pojedinca, počev od otkupnog sektora do prijemne i procesne kontrole gotovih proizvoda, distribucije i magacinsko-fakturnih primopredaja.

”Svi naši vozači koji dovoze sirovo mlijeko i obavljaju distribuciju gotovih proizvoda dobili su detaljna uputstva u novonastalim okolnostima epidemije koronavirusa, što znači da poštuju socijalnu distancu, nose zaštitne maske, rukavice, koriste dezinfekciono sredstvo i održavaju higijenu na najvećem mogućem nivou”, rekla je Šljukić.

Ona je dodala da je u mljekaru zabranjen dolazak svima, ukoliko to nije neophodno, izuzev zaposlenima koji moraju doći na radno mjesto zbog specifičnosti djelatnosti kojom se bave, jer nije moguće organizovati rad od kuće.

Šljukić je saopštila da je Srna donirala Nacionalnom kordinacionom tijelu 12 hiljada EUR za nabavku respiratora, ukoliko je moguće, za nikšićku Opštu bolnicu ili Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku.

”Trudimo se da, kao i svi odgovorni ljudi i kompanije, damo doprinos smanjenju pandemije koronavirusa, organizujemo posao na bezbjedan način i zaštitimo zaposlene, kooperante, kupce i svakog pojedinca u lancu saradnje”, poručila je Šljukić.

Mljekara Srna posluje od 1999. godine i zapošljava oko 60 radnika.

Najčitanije

PKCG pozvala građane da kupuju domaće

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privredna komora (PKCG) pozvala je građane da, naročito u vremenu pandemije,...