fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeMilatović: Ekonomski oporavak dobra baza za privlačenje investitora

Milatović: Ekonomski oporavak dobra baza za privlačenje investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će ove godine imati značajan ekonomski oporavak, što predstavlja veoma dobru bazu za privlačenje investitora iz cijelog svijeta, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je, u intervjuu Turskoj radio i televizijskoj korporaciji, naveo da posebno visok potencijal imaju turizam, građevina, kao i logistički i sektor informacionih tehnologija.

“Turska je jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera Crne Gore, i veliki investitor”, naveo je Milatović.

Crna Gora, kako je istakao, nije samo otvorena za turske investicije, već je, sa finansijskog aspekta, logična destinacija za investiranje.

“Crna Gora će ove godine će imati značajan ekonomski oporavak, pa očekujemo rast od preko deset odsto. To je veoma dobra baza koja može privući investitore iz cijelog svijeta”, naveo je Milatović.

On je kazao da jedna trećina svih stranih kompanija, koje posluju u Crnoj Gori, dolazi iz Turske.

Kako je naveo, taj broj se povećavao u prošlosti, a Vlada želi da zadrži taj trend.

“Mislim da će dobri politički odnosi sa Turskom rezultirati, i da već rezultiraju porastom investicija turskih biznismena u Crnoj Gori”, dodao je Milatović.

On je naveo da je aktuelna vlada naslijedila teško ekonomsko stanje, u pogledu ekonomskog urušavanja, deficita budžeta i kolapsa turizma.

“Javne finansije Crne Gore su veoma stabilne u poređenju sa situacijom koja je naslijeđena prošle godine. To su rezultati dobre turističke sezone”, rekao je Milatović.

On je ocijenio da je Crna Gora oporavila svoj sektor turizma “vjerovatno najbolje od svih država na Mediteranu”.

“Stabilnost u javnim finansijama i ekonomskoj aktivnosti dala nam je dobru bazu za razmišljanje o inkluzivnijem modelu rasta, koji se nadamo da ćemo postići “Maršalovim planom””, naveo je Milatović.

Reforme će, kako je ocijenio, donijeti optimizam i podstrek novom modelu ekonomskog rasta zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije